RBK byr på Hassan

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg vil beholde Hassan El Fakiri, og legger trolig inn et bud i løpet av de nærmeste dagene. Dermed tilspisses kampen om den ettertraktede spilleren.

Lyn er veldig interessert i å kjøpe El Fakiri hjem til Ullevaal, og i Bergen skal det være satt i gang kronerulling for å få ham til Brann. Men han eies fortsatt av Monaco, som i august i fjor lånte ham ut til Rosenborg for to millioner franske franc (cirka 2,5 millioner kroner).

Innbakt i utlånsavtalen, som utløper 30. juni i år, har RBK fått en opsjonsavtale for kjøp av El Fakiri. Prislappen Monaco har satt på spilleren er sju millioner kroner.

- Det som er helt sikkert, er at vi ikke kommer til å kjøpe Hassan for sju millioner kroner, sier sportsdirektør Rune Bratseth i Rosenborg.

Han gjør det likevel klart at klubben har bruk for El Fakiri, og at de derfor er interessert i å beholde ham i Trondheim.

Handler kjapt

- Vi kan forlenge utlånsavtalen, hvis Hassan selv ønsker det - men det gjør han kanskje ikke. Alternativ to er å legge inn et bud. Det er det gode muligheter for at vi gjør, sier Bratseth.

Han vet ennå ikke hvor mye klubben kommer til å by. Men han bekrefter at budet må komme kjapt, og seinest før 1. mai, når opsjonsavtalen går ut.

- Jeg har snakket med agenten hans, men skal nå ta en prat med Hassan selv for å høre litt om hva han vil, sier Rosenborgs sportsdirektør.

Til Dagbladet sier El Fakiri at han er i tenkeboksen, og at han ikke helt vet hva han vil.

- Jeg har det bra her. Det er glimrende hvis jeg blir i Rosenborg. Men jeg vil jo også gjerne spille fotball, sier han.

- Hvordan ser du på en forlengelse av Rosenborgs utlånsavtale?

- Det er jeg ikke så glad for. Hvis de sier nei når sesongen er ferdig i Norge, må jeg tilbake til Monaco midt i deres sesong. Da er alt ødelagt der.

Avklaring

Han håper at det snart blir en avklaring på hvor han skal være.

- Jeg har holdt på sånn altfor lenge nå, med et halvt år her og et halvt år der, sier den sympatiske spilleren - som har hatt mer tid på benken enn på banen i Trondheim.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å spille. Det har vel alle.

- Burde du fått mer spilletid?

- Vi har bare spilt to kamper hittil, så det er jo greit nok.

- Hvordan ser du på mulighetene framover?

- Jeg kommer iallfall til å fullføre kontrakten ut 30. juni, og jeg skal gjøre så godt jeg kan, jeg. Mer vet jeg ikke om framtida, sier Hassan El Fakiri.

TIL SALGS: Rosenborg vil ikke gi sju millioner kroner for Hassan El Fakiri, men legger trolig inn et lavere bud i løpet av de nærmeste dagene.