Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK bytter ut forsvaret

Stadsgaard og Lago inn, Demidov fram - og Tettey får spille.

(Dagbladet.no): Søndagens storkamp mellom Vålerenga og Rosenborg er prestisjetung, men det er trønderne som har størst press på seg.

Etter to strake tap er Rosenborg nødt til å ta poeng på Ullevaal for å ha kontakt med toppen av Tippeligaen.

Trener Trond Henriksen gjør flere bytter på laget i forhold til det mannskapet som tapte mot både Strømsgodset og Fredrikstad, skal vi tro treningene de siste dagene.

• Venstreback Roy Miller er strekkskadet, og «Abdi» Traoré trekkes ned fra midtbanen.

• Vadim Demidov flyttes fram for å løse den sentrale midtbanerollen.

• Kris Stadsgaard får sin tippeligadebut fra start som midtstopper.

• Bjørn Tore Kvarme soner karantene for sitt røde kort mot Fredrikstad.

• Alejandro Lago kommer inn for Kvarme i midtforsvaret.

VRAKET VÅLERENGA: Både Rune Almenning Jarstein og Vadim Demidov hadde tilbud fra Vålerenga, men valgte til slutt Rosenborg. I søndagens kamp mot VIF blir Demidov flyttet fram på midtbanen. Foto: NED ALLEY/SCANPIX
VRAKET VÅLERENGA: Både Rune Almenning Jarstein og Vadim Demidov hadde tilbud fra Vålerenga, men valgte til slutt Rosenborg. I søndagens kamp mot VIF blir Demidov flyttet fram på midtbanen. Foto: NED ALLEY/SCANPIX Vis mer

Dermed er det bare høyreback Fredrik Stoor igjen av forsvarsfireren i de to siste kampene.

- Fram mot seriestart spilte Lago flere kamper, men så ble det gjort vurderinger som satte ham ut av laget. Nå har han stått på bra og jobbet godt på trening, og det kan han få betalt for, forklarer assistenttrener Erik Hoftun til nettstedet RBKweb.

Hoftun vil likevel ikke bekrefte det endelige laget mot VIF.

Tettey spiller

Men ifølge både Adresseavisen og RBKweb, som har fulgt Rosenborg-treningene, er Alexander Tettey plassert som indreløper på laget som møter VIF på søndag.

Tettey gjorde seg bemerket denne uka da han uttalte til TV2 at han ikke ville spille kampen, men heller få kamptrening på rekruttlaget i 2. divisjon.

Nå får 22-åringen prøve seg som indreløper på A-laget i stedet, mens Henriksen forsøker stopper Vadim Demidov på sentral midtbane.

- Han har spilt der både i Hønefoss og for U21-landslaget. Han er i god form, og er sterk i hodet. Han er en duellspiller av rang, og det kan bli spennende å se ham i denne rollen, sier Hoftun til RBKweb.

image: RBK bytter ut forsvaret

Landslagsassistent og tidligere RBK-trener Ola By Rise er også full av lovord om Demidovs kapasitet.

«Hoftun light», kaller By Rise 21-åringen.

- Han har mye av disse egenskapene som Erik hadde i sine beste perioder. Evnen til å lese spillet, bruke den første berøringen til noe konstruktivt og ikke minst skape overtall fra stopperplass. Ikke siden Erik la opp har Rosenborg hatt en stopper som har evnen til å utfordre bakfra med ball, sier By Rise til Adressa.

Sa nei til Vålerenga

Samtidig forteller Demidov hvorfor han valgte Rosenborg framfor Vålerenga.

- Jeg følte at Martin Andresen og andre i Vålerenga så på meg som et utviklingsprosjekt. Det var jeg ikke interessert i. Og da Rosenborg så på meg som en forsterkning, var valget enkelt. Da var det bare å bryte med Vålerenga, og konsentrere seg om å bli enige med Rosenborg, forteller han til Adresseavisen.

Også keeper Rune Almenning Jarstein hadde tilbud fra VIF før han kom til RBK.


Men Oslo-klubben trakk seg ut da prislappen ble for høy, og Jarstein brukte tid på å bestemme seg.

- Det hadde nok blitt Rosenborg uansett. Det er en god og stor klubb som er kjent i Europa. Jeg vil vinne noe, og det mener jeg Rosenborg er kapable til med den unge og gode stallen som er her nå, sier keeperen til Adressa.

Sannsynlig RBK-lag mot Vålerenga, ifølge RBKweb og Adressa:

Jarstein - Stoor, Lago, Stadsgaard, Traoré - Strand, Demidov, Tettey - Skjelbred - Kone, Konan Ya.

INN: Danske Kris Stadsgaard imponerte tidvis mot Fredrikstad sist lørdag, og får sin debut fra start mot Vålerenga.
INN: Ved siden av Stadsgaard kommer uruguayanske Alejandro Lago inn for suspenderte Bjørn Tore Kvarme.
RYKKER FRAM: Trener Trond Henriksen har de siste dagene drillet Vadim Demidov som sentral midtbane, og ønsker å bruke stopperen på midten mot VIF.
UT TIL SIDEN: Han vraket seg selv, så modererte han uttalelsene sine. Alexander Tettey spiller indreløper mot Vålerenga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media