- RBK dårligere under Hareide

Tross tre strake tap for RBK i år, mener Glimt-stopper Fredrik Kjølner at RBK har blitt lettere å spille mot under Åge Hareide.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Rosenborg er blitt dårligere under Hareide. Det går saktere med dem, og de tillater at vi gjør flere feil enn tidligere, sier Fredrik Kjølner til Dagbladet.

- Før var det ikke mulig å gjøre feil før de var over oss. Nå er det mye lettere å justere seg inn igjen. De ligger lenger bakpå og venter på oss, sier den 33 år gamle midtstopperen, som har spilt mot Rosenborg for både Vålerenga, Molde og Glimt.

Ikke som Vålerenga

Riktignok har ikke Bodø/Glimt slått Rosenborg på 22 kamper - ifølge trener Øystein Gåre. Denne sesongen har Glimts kamper mot dobbeltmestrene endt med tap 3- 0, 5- 4 og 2- 1 i går. På Lerkendal tidligere i høst ledet RBK 5- 1 før Glimt kappet sluttresultatet til 5- 4.

- Det hadde aldri skjedd tidligere at vi lå under 5- 1 for til slutt å tape bare 5- 4. Da hadde RBK kjørt oss rett i senk, sier Kjølner, som nå mener at Glimt må rette blikket framover for å ta enda et steg neste sesong.

- Men vi må ta små steg. Ikke slike Vålerenga-steg, der alt så går til helvete likevel.

- Ikke dumme

Åge Hareide skjønner ikke hvor Kjølner henter grunnlaget for meningene sine.

- De har jo sluppet inn elleve mål mot oss i år, sier han.

Men han er enig i at RBK tidvis ligger lenger bakpå - kanskje særlig mot Glimt som kjenner RBK ut og inn og er et godt kontringslag.

- Vi ledet 5- 1 hjemme, og de bare pøste på. Vi er jo ikke dumme heller. Vi kan tape kamper på det, sier Hareide.

Mindre tut og kjør

Ola By Rise sier det slik:

- Det har blitt litt mindre tut og kjør på oss i år. Vi har blitt flinkere i kontradekningen. I perioder har det ikke gått like fort framover hver gang. Men det er ikke sikkert det er så himla dumt bestandig, sier han.

Tryggere defensivt fundament er stikkordet.

- Vi har nok dratt til skruen ett hakk i retning mindre risiko defensivt, og da kan man jo alltids diskutere om det i perioder går litt for sakte framover, sier By Rise.

I går var det bevisst fra RBK å stenge av for Glimts overgangsspill.

- Det er internasjonal klasse over kontringsspillet til Glimt. Hovedoppgaven vår i dag var å nekte dem det. Det lyktes vi bra med.