ÆRESRUNDE:  Mikael Dorsin ble hyllet av Lerkendal lørdag kveld. Det ble et sterkt øyeblikk for svensken. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ÆRESRUNDE: Mikael Dorsin ble hyllet av Lerkendal lørdag kveld. Det ble et sterkt øyeblikk for svensken. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

RBK-Dorsin i tårer: - Jeg følte det sånn. Og det får jeg ikke gjort noe med

Hyllet av Lerkendal.

• Rosenborg - Molde 3-1

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg kom som en langhåret prins. Jeg legger opp som en flintskallet legende!

Slik uttrykte Rosenborg-spiller Mikael Dorsin seg da det denne uka ble kjent at han legger opp. Lørdag kveld gikk 34-åringen en æresrunde på Lerkendal i forbindelse med storkampen mellom Rosenborg og Molde.

Og det ble sterkt for svensken - som måtte ta til tårene.

- Jeg følte takknemlighet og stolthet. Det var så mange smil og vink. Denne klubben betyr alt for meg, sier venstrebacken, som kom til Rosenborg i 2004.

Les også: Helland med sexfrekkis

Vemodig Bare avbrutt av et opphold i rumenske Cluj i 2008, har Dorsin vært 12 år i klubben.

- Jeg kjente det før jeg skulle gå en runde at hjertet begynte å slå hardere. Det var en herlig følelse, men også litt vemodig.

Om tårene sier han:

- Jeg følte det sånn. Og det får jeg ikke gjort noe med.

Kranglete kne Dorsin innrømmer at han er blitt mer rørt etter at han ble pappa. Et kranglete kne tvinger ham til å legge opp.

- Hva gjør du nå?

- Jeg har kontrakt med klubben ut året. Først skal jeg ta en lengre ferie enn jeg har hatt på 12 år. Så skal jeg stille opp for klubben på sponsor- og markedssiden, og for unge spillere på akademiet. Kort og godt der klubben trenger meg.

Dorsin fortsetter:

GOD STEMNING:  Mikael Dorsin (til venstre) ledet allsangen etter 3-1-seieren over Molde. Her med Jonas Svensson og Pål André  Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GOD STEMNING: Mikael Dorsin (til venstre) ledet allsangen etter 3-1-seieren over Molde. Her med Jonas Svensson og Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tar også en utdanning som jurist. Jeg er ferdig med en master snart, så da blir jeg jurist. Dette er greit å trekke opp av hatten hvis jeg trenger det.

Les også: Ødegaard kan det - Svensson gjør det

Høy internasjonal klasse - Høydepunktet i karrieren?

- Kampene mot Valencia i Champions League. Laget var godt - og jeg var god. Og det var artig å møte Arsenal hjemme med hele sitt stjernegalleri.

Høy internasjonal klasse synes han også Rosenborg-supporterne holder:

- De blir bare bedre og bedre. De synger i 90 minutter, påpeker Dorsin, som fikk masse gratulasjoner lørdag kveld.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er ikke i tvil om hva svensken legger igjen etter seg. Da det ble kjent at han er ferdig som spiller, sa han:

- Dorsin har en like høy status i klubben som Erik Hoftun, Roar Strand og Ola By Rise.

Les også: Rosenborg har pekt ut gullkursen

KLAPP PÅ SKULDRA:  Dorsin går inn i Rosenborgs historie som en av de største, mener trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KLAPP PÅ SKULDRA: Dorsin går inn i Rosenborgs historie som en av de største, mener trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.