Rosenborg i Europa League

RBK drømmer om United, Horneland om resultater

Rosenborgs europeiske drøm er selvfølgelig Manchester United. Målet må være å vinne noen fotballkamper.

MYE Å REVANSJERE: Eirik Horneland tok tapet for Dinamo Zagreb tungt. Rosenborg hadde en gyllen mulighet. De var ikke gode nok. Men Europa League kan passe Rosenborg 2019 bra, og Eirik Horneland er klar for utfordringen. Mens administrasjone på Lerkendal tenker på økonomien, tenker treneren på utvikling og poeng i Europa. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MYE Å REVANSJERE: Eirik Horneland tok tapet for Dinamo Zagreb tungt. Rosenborg hadde en gyllen mulighet. De var ikke gode nok. Men Europa League kan passe Rosenborg 2019 bra, og Eirik Horneland er klar for utfordringen. Mens administrasjone på Lerkendal tenker på økonomien, tenker treneren på utvikling og poeng i Europa. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Trekning Europa League, fredag 30. august kl. 13.00

TRONDHEIM (Dagbladet): Administrasjonen på Lerkendal tenker på butikkens drift og vet selvfølgelig at Manchester United er den store gullklumpen i fredagens trekning av gruppespillet i Europa League.

Den nest største, alt fordi vi er engelsk syke i A/S Steinrøysa, er Arsenal.

Manchester United – og kanskje også Arsenal – vil bety stinn brakke på en stadion som "bare" trakk pluss 18 000 trofaste til tirsdagens tapte skjebnekamp mot Dinamo Zagreb.

I den delen av Rosenborg er det viktigere enn noe resultat.

SÅNN VIL DET være i Molde også, om Rosenborgs hovedfiende og beste konkurrent i norsk fotball tar seg forbi Partizan Beograd torsdag kveld (1-2 i bortekampen). Skjer det vil man kappes om å krysse fingrene på Lerkendal og Aker Stadion fredag kl. 13.00. Mens resten av det United-røde Norge vil krysse fingrene for begge to, i den familien handler det bare om at Manchester United kommer til Norge.

Ikke for å rusle mot Kristiansund i en betydningsløs kamp, selv om det var hyggelig nok det.

Men for å spille en kamp som betyr noe i en turnering, som for Manchester United 2019-2020, betyr alt.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR og Manchester United til Lerkendal en torsdag i løpet av høsten er derfor den største bonusen Rosenborg kan få i Europa denne høsten. En bortekamp på Old Trafford vil være RBK-fansens store gevinst. Og sånn vil det være for Molde også – ja, kanskje enda mer for Molde med tanke på historien Ole Gunnar Solskjær har med klubben.

Det er lenge siden en trekning har vært så spennende for ett eller to norske lag.

EUROPA LEAGUE 2018 var en økonomisk velsignelse for Rosenborg. Det er alltid gode penger i Europa, penger som ved årets slutt ender opp som svarte tall på bunnlinja. Sånn vil det bli i år også. Pluss litt til. Men sportslig var 2018-høstens gruppespill mer pinlig enn noe annet.

Sånn må det ikke bli år.

Med eller uten Manchester United, Arsenal eller en av de andre klubbene med en viss internasjonal schwung i gruppa – Roma, Sevilla og Porto – Rosenborg har veldig mye å revansjere.

I FJOR HØST var Rosenborg-statistikken i Europa League null seirer, en uavgjort og fem tap. Målforskjellen var 4–14. Alt kom gjennom følgende resultater, der 1–3 for RB Leipzigs B-lag på Lerkendal var det tristeste. Fordi forskjellene på Norges beste lag og vårt nivå, og dem -. altså et B-lag fra Bundesliga - var så åpenbare:

  • Celtic-Rosenborg 1–0
  • Rosenborg-RB Leipzig 1–3
  • Red Bull Salzburg-Rosenborg 3–0
  • Rosenborg-Red Bull Salzburg 5–2
  • Rosenborg-Celtic 0–1
  • RB Leipzig-Rosenborg 1–1

ROSENBORG ER BEDRE i år, mye bedre. Alt som har skjedd på Lerkendal siden 16. mai har gjort Eirik Hornelands mannskap stadig mer konkurransedyktig. Ikke bare i Norge, men også i Europa.

Det så vi mot Bate Borisov.

Det så vi mot Maribor.

Det så vi før pause i tirsdagskveldens drama mot Dinamo Zagreb.

I DEN SAMMENHENG er det godt å høre at Eirik Horneland bare var skuffet fordi Rosenborg lot en gyllen mulighet gå fra seg. Ikke fordi laget hadde marginer imot. Rosenborg tapte ikke mot Zagreb fordi Vegard Eggen Hedenstads frispark rett før pause gikk i stanga på stillingen 1–0. Rosenborg tapte for et lag som var bedre over fire omganger fotball. Og å høre Eirik Horneland si det, at Zagreb vant fortjent og at Rosenborg fortsatt har sine mangler selv om de første 45 minuttene var de beste på mange år, er det som får meg til å tro på Rosenborg i Europa 2019.

For ett år siden var det kaos og usikkerhet i kjølvannet av en dramatisk og opprivende sommer.

Denne høsten er det målrettet sult, ledet av en trener som vet at marginer er noe som kommer din vei når du er god nok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer