Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK er full av rekorder. I går ble det satt én til

Stolt Svensson med 49 kamper.

I AKSJON: Jonas Svensson spilte sin 49. kamp for sesongen mot Saint-Étienne i går. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I AKSJON: Jonas Svensson spilte sin 49. kamp for sesongen mot Saint-Étienne i går. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg - Saint-Étienne 1-1

(Dagbladet): Rosenborg har ingen mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet i Europa League etter 1-1 mot Saint-Étienne torsdag kveld. Men én hyggelig begivenhet var det likevel denne kvelden på Lerkendal stadion:

Høyreback Jonas Svensson (22) spilte sin 49. kamp i år. Det er ny klubbrekord.

Ingen andre spillere har opp gjennom historien spilt like mange kamper i løpet av én sesong. Til Rosenborgs nettsted sier Svensson:

- Selvfølgelig er det noe jeg er stolt over. Jeg er glad for at mitt navn står i historiebøkene til Rosenborg. Men det hjelper meg ikke så mye nå, for å være helt ærlig.

Stolt Svensson sikter til det faktum at Rosenborg ikke kan gå videre i Europa League. Likevel legger han ikke skjul på at han er stolt.

For i Rosenborg teller de mer enn gjerne rekorder.  Enten det er 23 seriemesterskap (norsk rekord), 13 mesterskap på rad (norsk rekord), flest seriemesterskap individuelt (Roar Strand, 16) - og så videre, og så videre.

- Jeg tar det som et godt tegn at jeg har tålt såpass mye i år, sier Svensson.

- Jeg var nære på å få full pott, men det kan være greit å ha noe å jobbe mot til neste år, så du ikke ligger på solsenga hele ferien i desember.

- Det kan bli 50 også, hvis du blir med til Ukraina?

- Ja, jeg tror det ligger an til det. Jeg - som mange - må prestere på trening og holde meg skadefri (..). Men jeg har holdt meg skadefri til nå, sier Svensson til Rosenborgs nettsted.

Rosenborg møter Dnipro 10. desember. Etterpå er sesongen over.

Godt trent På spørsmål om hvordan Svensson klarer å holde seg skadefri svarer han:

- Jeg har alltid trent godt. Og så er jeg nøye med kosthold og søvn. Det er det som er hemmeligheten. Det du gjør utenfor fotballbanen er vel så viktig. Og så hjelper det på at det bare er én som vil spille høyreback i klubben, sier han med et smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media