KYNISKE?:
RBKs Mikael Lustig kunne juble som matchvinner i gårsdagens batalje i Molde. Kjell Jonevret mener RBKs kynisme avgjorde mot Moldes småspill.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KYNISKE?: RBKs Mikael Lustig kunne juble som matchvinner i gårsdagens batalje i Molde. Kjell Jonevret mener RBKs kynisme avgjorde mot Moldes småspill. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- RBK er mer kyniske enn oss

Sier Jonevret. - Det handler om å vinne, svarer Hamren.

||| MOLDE (Dagbladet): Molde-trener Kjell Jonevret klarer ikke å skjule sin mindre positive holdning til Rosenborg sitt spill på Aker Stadion i går kveld.

Jonevret har også tidligere luftet sine meninger om forskjellen i de to lagene sin opptreden.

Ikke uventet møter den joviale svensken motbør.

- RBK er kyniske og dytter ballen langt, mens vi småspiller.

Men en ting medgir Molde-treneren:

- RBK ER KYNISKE:
Moldes trener Kjell Jonevret klarte ikke unngå å ergre seg over at RBK igjen trakk det lengste strået i klassikeren mellom Molde og RBK.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- RBK ER KYNISKE: Moldes trener Kjell Jonevret klarte ikke unngå å ergre seg over at RBK igjen trakk det lengste strået i klassikeren mellom Molde og RBK. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- I dag var det nok lurest å spille som de gjorde. Vi burde nok også ha spilt ballen til «icing» hver gang vi fikk den. Vi kunne med fordel ha drust ballen på fjorden her — jeg tror vi får ballene gratis fra Umbro, sier svensken syrlig.

Jonevrets svenske trenerkollega og «polare» Erik Hamrén er ikke veldig enig i karakteristikken av trønderne og deres spill etter en overbevisende seier i snøføyka.

- Det handler om å vinne og å score på sjansene. Vi viser kraft og pondus og det gir oss seieren i dag. Det handler om å ta de tre poengene. Det handler alltid om det.

- Vi viste hvem vi er
Heller ikke målscorer Mikael Lustig var veldig interessert i å være med på at man framstår som kynisk.

- Se på forholdene da. Dette var nesten som å spille i Tromsø(ref. den famøse snøballkrigen på Alfheim i fjor). Vi gjør det vi må. Riktignok er vi litt heldige i første omgang — da er Molde litt bedre enn oss, men i andre tok vi tak og viste hvem vi er, sa den svenske landslagsbacken til Dagbladet etter kampen.

Han ville også legge til at han synes det litt sjarm i det å spille på snø. En litt annen holdning enn de andre aktørene på banen.

Etter mye om og men innrømmer dog Jonevret også at planen ikke var å spille på så små marginer som man gjorde.

VINNERSKALLE:
RBKs trener Erik Hamren gratulerer Rade Prica etter kampen i går.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VINNERSKALLE: RBKs trener Erik Hamren gratulerer Rade Prica etter kampen i går. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Vi snakket om at vi skulle minimere feilmarginen og spille enkelt. Det fikk vi ikke til.

Han får medhold i dette fra sin alltid hardtkjempende veterankaptein Daniel Berg Hestad.

- Vi skulle være mye mer kyniske enn det vi var i dag. Det ligger kanskje litt for mye i ryggmargen til enkelte at det skal underholdes for enhver pris. Vi mister litt poeng på det.

Stilpoeng deles altså ikke ut i fotball og dermed ble hele potten med til Trondheim — igjen.

Har vi sett det før?
 
Poengfangsten er i gang.