KYNISKE?:
RBKs Mikael Lustig kunne juble som matchvinner i gårsdagens batalje i Molde. Kjell Jonevret mener RBKs kynisme avgjorde mot Moldes småspill.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KYNISKE?: RBKs Mikael Lustig kunne juble som matchvinner i gårsdagens batalje i Molde. Kjell Jonevret mener RBKs kynisme avgjorde mot Moldes småspill. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- RBK er mer kyniske enn oss

Sier Jonevret. - Det handler om å vinne, svarer Hamren.

||| MOLDE (Dagbladet): Molde-trener Kjell Jonevret klarer ikke å skjule sin mindre positive holdning til Rosenborg sitt spill på Aker Stadion i går kveld.

Jonevret har også tidligere luftet sine meninger om forskjellen i de to lagene sin opptreden.

Ikke uventet møter den joviale svensken motbør.

- RBK er kyniske og dytter ballen langt, mens vi småspiller.

Men en ting medgir Molde-treneren:

- RBK ER KYNISKE:
Moldes trener Kjell Jonevret klarte ikke unngå å ergre seg over at RBK igjen trakk det lengste strået i klassikeren mellom Molde og RBK.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- RBK ER KYNISKE: Moldes trener Kjell Jonevret klarte ikke unngå å ergre seg over at RBK igjen trakk det lengste strået i klassikeren mellom Molde og RBK. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- I dag var det nok lurest å spille som de gjorde. Vi burde nok også ha spilt ballen til «icing» hver gang vi fikk den. Vi kunne med fordel ha drust ballen på fjorden her — jeg tror vi får ballene gratis fra Umbro, sier svensken syrlig.

Jonevrets svenske trenerkollega og «polare» Erik Hamrén er ikke veldig enig i karakteristikken av trønderne og deres spill etter en overbevisende seier i snøføyka.

- Det handler om å vinne og å score på sjansene. Vi viser kraft og pondus og det gir oss seieren i dag. Det handler om å ta de tre poengene. Det handler alltid om det.

- Vi viste hvem vi er
Heller ikke målscorer Mikael Lustig var veldig interessert i å være med på at man framstår som kynisk.

- Se på forholdene da. Dette var nesten som å spille i Tromsø(ref. den famøse snøballkrigen på Alfheim i fjor). Vi gjør det vi må. Riktignok er vi litt heldige i første omgang — da er Molde litt bedre enn oss, men i andre tok vi tak og viste hvem vi er, sa den svenske landslagsbacken til Dagbladet etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ville også legge til at han synes det litt sjarm i det å spille på snø. En litt annen holdning enn de andre aktørene på banen.

Etter mye om og men innrømmer dog Jonevret også at planen ikke var å spille på så små marginer som man gjorde.

VINNERSKALLE:
RBKs trener Erik Hamren gratulerer Rade Prica etter kampen i går.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VINNERSKALLE: RBKs trener Erik Hamren gratulerer Rade Prica etter kampen i går. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Vi snakket om at vi skulle minimere feilmarginen og spille enkelt. Det fikk vi ikke til.

Han får medhold i dette fra sin alltid hardtkjempende veterankaptein Daniel Berg Hestad.

- Vi skulle være mye mer kyniske enn det vi var i dag. Det ligger kanskje litt for mye i ryggmargen til enkelte at det skal underholdes for enhver pris. Vi mister litt poeng på det.

Stilpoeng deles altså ikke ut i fotball og dermed ble hele potten med til Trondheim — igjen.

Har vi sett det før?
 
Poengfangsten er i gang.