- RBK er nervøse

MOLDE: Karl Oskar Fjørtoft ser et presset Rosenborg-lag i gullkampen. - Uttalelsene i Rosenborg-leiren avslører nervøsitet. Vinner vi resten, tar vi seriegullet, fastslår Moldes midtbanetekniker - som tidligere har spilt på serielederen fra Trondheim.

Ingen andre Molde-spillere kjenner RBKs indre liv like godt som Fjørtoft. Med seriegull etter 17 seriekamper i RBK-trøya i 1996, pakket han kofferten og reiste til Molde. Nå øyner han mulighetene til seriegull. Målsetningen om medalje er på det nærmeste nådd etter at forspranget til Viking på fjerdeplass ble økt til seks poeng.

- Vi og RBK har nesten likt kampprogram igjen. Men det uvanlige er at RBK går inn i Champions League uten å ha tatt hånd om seriegullet. Det gir både oss og Lyn en gyllen sjanse til å bryte RBKs rekke med seriemesterskap, sier Fjørtoft.

Tøft

Fjørtoft tolker uttalelsene fra RBK-spillerne etter poengtapet mot Vålerenga som at nervøsiteten nå sprer seg i RBK-brakka.

- Det har de all grunn til. Jeg vet at spillerne gleder seg til festkampene mot de store i Europa. Da blir det tøft for spillerne å være like fokuserte på det som skal skje i serieinnspurten, sier Fjørtoft, som i gleden over dos Santos' scoring på Lerkendal sendte den tidligere Molde-spilleren en tekstmelding: «Gratulerer! Dere spilte glimrende», sto det i meldingen til dos Santos.

Mens kampene står i kø for RBK, er det blitt for lange opphold i september for Molde. I løpet av fire uker skal de bare spille to kamper, mot VIF, pluss den som ga seier over Start i går.

- Man mister lett kamptempoet når det går to uker mellom kampene. Det burde vært lagt opp slik at vi hadde vært garantert en kamp i uka midt i høstinnspurten, sier Fjørtoft.

Medalje målet

Moldes evne til å vinne komfortabelt på dårlige dager, gir romsdalingene nytt håp om seriegull. Trener Gunder Bengtsson sier fortsatt at medalje er målet.

- Ingen bra kamp fra vår side. Det blir mye løping til ingen nytte. Det kan hende at vi kommer ut av det fordi det går så lang tid mellom kampene, sier Bengtsson.

Optimist: Karl Oskar Fjørtoft.