RBK er seriemester!

All tvil feid til side med 4-1 over Viking.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Viking 4-1

Rosenborg er seriemestere i 2006 etter å ha slått Viking 4-1 hjemme på Lerkendal i kveld. Viking styrte kampen i lange perioder, men til slutt var det fortjent at RBK vant kampen og sikret seriegullet hjemme i sin egen storstue en runde før slutt.

Fotball-høytid
Utgangspunktet var klart på Lerkendal i kveld: med seier eller uavgjort ville RBK definitivt være seriemestere. Viking måtte ta poeng, og helst seier, for å klamre seg til håpet om Tippeliga også neste år.

Og rammen til oppgjøret var da også norsk fotball-høytid verdig.

Store snøfiller falt ned over et smekkfullt Lerkendal, sangen ljomet over en vinterkledt stadion og begge lag kom på banen med et inderlig ønske om å vinne. Viking for å overleve. Og RBK for å bli mestere i kveld.

oh-ah-Sapara

Og det åpnet da også på mestervis på Lerkendal. Den nye trønder-yndlingen Marek Sapara servet et frispark fra venstresida mot bakre stolpe. Steffen Iversen løp først mot ballen, men så ikke ut til å være nær ballen. Mattias Asper i Viking-målet var passiv, og ballen sklei inn i lengste hjørnet.

Ti minutter var spilt, og gullfesten var et mål nærmere på snødekte Lerkendal.

RBK er seriemester!

Men Viking hadde ingen intensjoner om å legge seg ned å dø, snarere tvert i mot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking-kanonade

Med stor bevegelse, hurtig og presist angrepsspill og stort trykk i boksen satte de RBK umiddelbart under press. Etter et kvarters spill var det bare Lars Hirschfeld i RBK-målet som sørget for at RBK fortsatt var foran. Gaarde, Tengesdal,Ijeh og Samuelsen banket i tur og orden til mot mål, men kanonaden ble stoppet av lange bein og en strålende Hirschfeld i RBK-målet.

Fem minutter seinere tok Søren Berg saken i egne hender.

Dansken vendte flott opp på 30 meter, avanserte, så opp og klemte til. Ballen føk som et prosjektil inn i lengste hjørnet forbi Hirschfeld og til utlikning for siddisene i Trondheim.

Og det var vel fortjent.

For Viking imonerte stort i første omgang på Lerkendal. Stort trøkk i duellspillet, hurtig pasningsspill, stor bevegelse og farlige spisser gjorde at Viking dominerte i første omgang av trøndernes gullfest. Og det var derfor RBK som burde være mest fornøyd med uavgjort til hvilen.

Og kampen fortsatte i samme spor i andre omgang.

RBK er seriemester!

Iversen - igjen Viking som det førende laget, men med et RBK som var farlige de gangene de fikk kjørt kontringer. Viking hadde mange avslutninger fra distanse, men maktet ikke å spille seg til de helt klare målsjansene. RBK på sin side ble liggende dypt i banen, og var farligst når de fikk kontre. Men man satt med en følelse av at det lå et fortjent Viking-mål i lufta.

Iversen igjen

Helt til Steffen Iversen fikk sjansen fra 14 meter etter 68 minutter. For høstens desiderte formspiller fornektet seg ikke i kveld heller.

Jan Gunnar Solli slo inn til Iversen på 13-14 meter. Feilvendt og med en Viking-stopper i ryggen vendte Iversen opp, stilte inn siktet og banket ballen opp i krysset forbi en sjanseløs Mattias Asper.

Og da var Iversen virkelig på hugget. De neste fem minuttene hadde han tre store målsjanser som kunne sendt RBK opp i 3-1. Men også Viking hadde sine sjanser.

Drøye ti minutter før slutt satte Peter Ijeh ballen i stanga etter et godt innlegg, og det hadde ikke vært ufortjent om Viking hadde utliknet etter spill og sjanser på det tidspunktet.

Minuttet etter var spikeren hamret i Viking-kista og seriemesterskapet sikret på Lerkendal.

Strand og Braaten satte spikeren i kista

Viking-keeper Matias Asper skulle sparke ballen ut, men fikk en dytt i duellen med Miika Koppinen og mistet ballen. Kula havnet hos RBK-kaptein Roar Strand som enkelt kunne lobbe ballen inn i det tomme buret.

Allan Gaarde taklet like etterpå på seg sitt andre gule kort og fikk dermed marsjordre. Dermed mister Viking sin kanskje beste spiller i det livsviktige oppgjøret mot Brann neste helg.

Etter Strands vinnermål ga Viking mer eller mindre opp på Lerkendal, og det ble store rom for akrobatikk og finesser, spesielt fra innbytter Daniel Braaten.

Og på overtid fikk yndlingen sette punktum for en strålende Lerkendal-høst for RBK. Innbytter Karim Essediri ble spilt fint fri på høyresiden og fosset fram i de enorme rommene Viking etterlot. Tunisieren slo ballen strakt inn i feltet til Daniel Braaten som på sedvanlig vis dempet, så opp og iskaldt satte ballen opp i hjørnet via stanga.

Og etter 4-1 mot Viking var all tvil feid til side; Rosenborg er seriemestere 2006!