RBK-fansen advarer Iversen mot Genk

- Da har han brukt RBK til å mele egen kake.

(Dagbladet.no): Da Steffen Iversen returnerte til Rosenborg fra Vålerenga i februar, ble han møtt med en kald skulder av RBK-fansen. De hadde ikke glemt at den bortkomne sønnen hadde sunget «Rosenborg er ræva» etter RBKs seriegull i 2004 - og gjorde det klart at det var «store, feite og hårete kameler» som måtte svelges.

Kjernen-leder John Inge Korsgat kalte Iversen grisk og uspiselig. «Bevisbyrden er din, Steffen. Vær så god. Be our guest. Få se hva du har.» skrev supporterne på sin hjemmeside.

La seg flat

Bevisbyrden ble til slutt overveldende, Steffen skjøt nærmest på egenhånd Rosenborg til seriegull, og Kjernen-leder John Inge Korsgat la seg gladelig paddeflat.

- Jeg må bare si at jeg er imponert. Jeg tok feil. Jeg har ikke noen problemer med å innrømme det, sa Korsgat til VG i høst.

Samtidig tok han et lite forbehold med tanke på Iversens klausul i kontrakten - som gir ham muligheten til å forlate Rosenborg gratis før årsskiftet.

- Han bør ikke finne på å gå til Sunderland eller en annen bakgårdsklubb. Da ligger han tynt an, sa han.

Fryktet springbrett

NØKKELSPILLER: Her har Steffen Iversen nettopp headet inn 2-1 mot Brann i seriefinalen i Bergen. Iversen var den viktigste enkeltårsaken til trøndernes seriegull, og ble langt på vei tilgitt av supporterne som stemplet ham som grisk og uspiselig. Dersom han går til Genk havner på ny i unåde. Foto: SCANPIX
NØKKELSPILLER: Her har Steffen Iversen nettopp headet inn 2-1 mot Brann i seriefinalen i Bergen. Iversen var den viktigste enkeltårsaken til trøndernes seriegull, og ble langt på vei tilgitt av supporterne som stemplet ham som grisk og uspiselig. Dersom han går til Genk havner på ny i unåde. Foto: SCANPIX Vis mer

Nå kan RBK-fansens verste mareritt bli en realitet. Belgiske Genk skal være villig til å gi Iversen en kontrakt over to og et halvt år, verdt nærmere 20 millioner kroner.

Steffen Iversen selv har så langt ikke gjort noe for å avkrefte spekulasjonene. Nå advarer Kjernen Iversen om at bruene fort vil brennes på ny dersom han takker for seg etter under ett år.

- Går han til Genk har han gjort det vi fryktet han ville gjøre. Det var det som var problemet hele tida. Vi ville ikke at han skulle bruke Rosenborg som et springbrett, det vil skade Rosenborg i for stor grad, sier Korsgat til Dagbladet.no.

- Hvordan vil fansen reagere om han forsvinner?

- Da blir det fort back to basic. Da har han satt klubben i en vanskelig situasjon, og har brukt Rosenborg til å mele sin egen kake. Klubben kvittet seg jo med både Frode Johnsen og Thorstein Helstad som en følge av at Steffen kom, sier han.

Mener Genk er bakgård

Genk leder for øyeblikket den belgiske toppserien, foran mer kjente klubber som Anderlecht, Clüb Brugge og Standard Liege. Korsgat mener like fullt Genk vil være et steg tilbake for Iversen.

- For vår del blir også Genk en slags bakgård, de er hakket lavere enn Rosenborg i mine øyne. Det er ikke noe sportslig steg framover. Men det er snakk om vanvittig mye penger, og jeg skjønner jo at folk blir frista. Men om Steffen går, bør han se til at Rosenborg sitter igjen med noe, sier han.

RBK-fansen advarer Iversen mot Genk

Det hører imidlertid til sjeldenhetene at profesjonelle fotballspillere driver veldedighet - Iversen har tross alt en klausul i kontrakten sin som gjør at han er i sin fulle rett til å flytte på seg.

En klausul Korsgat bare rister på hodet av.

- Jeg kan overhodet ikke skjønne at de har tillatt en slik klausul. Hva har man tenkt på? For oss som følger klubben tett er det veldig merkelig.

- Jeg forventer at han blir værende her i Rosenborg, og orker ikke tenke tanken på at han kan forsvinne. Ikke etter alt som har skjedd, og det som muligens kan skje. Han må fullføre kontrakten for at han er helt tilgitt, sier Korsgat til Dagbladet.no.

<B>BEKYMRET</B>: Kjernen-leder John Inge Korsgat frykter at Ivers går til Genk. - Da har han brukt Rosenborg til å mele sin egen kake, sier han.
<B>LEDER SERIEN:</B> Disse gutta kan bli Steffen Iversens nye lagkamerater. Genk leder den belgiske serien foran Anderlecht.