Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-fansen ga gravferdskrans til Molde

«Takk for alt!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet.no): Gjennom store deler av 90-tallet var Molde kanskje Rosenborgs sterkeste konkurrent om serietronen. Hatet var så voldsomt mellom klubbene, at hvert oppgjør endte i knuste tribunestoler og ødelagte toalettvegger.

Neste år kan begge klubber redusere sitt vedlikeholdsbudsjett, etter at Moldes spillere valgte kollektivt å trappe ned en divisjon - da de tapte 8-0 for Stabæk på søndag. Det var noe Rosenborgs supportergruppe Kjernen, ville gi en ekstra oppmerksomhet.

I dag ringte de til en av Moldes blomsterbutikker og bestilte en gravferdsbukett.

Overrasket

Direktør i Molde Fotballklubb, Tarje Nordstrand Jacobsen, satt med kollegaer og veteraner i klubben til lunch da blomsterbudet entret kantina. Det ble bom stille rundt bordene da kondolanseblomstene ble overlevert en totalt overrasket Jacobsen.

Klubbdirektøren forlot raskt kantina med den innpakkede gravferdsbuketten

- Til Molde Fotballklubb, var Jacobsens raske kommentar om hva som stod på innpakningspapiret.

På selve kortet festet til buketten stod følgende: «Takk for alt. Hilsen Kjernen, uavhengige Rosenborg supportere».

BLE LANGE I MASKA: Det ble stille rundt bordet til Molde-ledelsen da de fikk blomster fra Kjernen i dag. Foto: ERIK HATTREM
BLE LANGE I MASKA: Det ble stille rundt bordet til Molde-ledelsen da de fikk blomster fra Kjernen i dag. Foto: ERIK HATTREM Vis mer

Tornekrattet begynte

Nestleder i Kjernen, Bjørn Lyngen, forteller at gravferdsblomstene er ment som et takk for sist til Moldes supportere.

- Sist MFK var på Lerkendal, hadde Tornekrattet en banner hvor det fremgikk at gravferdsklokkene til Rosenborg kimte. Vel, ryktene om vår død var nok sterkt overdrevet, sier han muntert til Dagbladet.no.

Videre forteller han at de i utgangspunktet ville gi en stor gravferdskrans, men bestemte seg i siste stund å tone det hele litt ned.

- Vi ønsket ikke å overdrive effekten. Men samtidig ville vi vise at det gode gamle hatet er der og at det er trist vi nå går glipp av to saftige oppgjør neste sesong.

TAKK OG FARVEL: Tarje Nordstrand Jacobsen tok i mot blomstene, men var ikke veldig snakkesalig.