<strong>STØTTE:</strong> Kjernen heiet fram Rosenborg med ekstremt engasjement mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STØTTE: Kjernen heiet fram Rosenborg med ekstremt engasjement mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde - Rosenborg: Supporterhets

RBK-fansen hetset voldtektsiktet Molde-spiller foran 10 000 tilskuere

Men Norges Fotballforbund vil ikke følge opp episoden som en sanksjonssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Rosenborg snudde 0-1 til 2-1 borte mot erkerival Molde lørdag kveld, gikk det periodevis hett for seg på tribunen.

RBKs supporterklubb Kjernen skapte god stemning og bra trøkk gjennom stort sett hele kampen og fikk til slutt mye å juble for etter scoringer av Nicklas Bendtner og Anders Konradsen.

Midtveis i 2. omgang begynte imidlertid Rosenborg-fansen, som hadde med seg et «nei til voldtekt-banner» i regi av Amnesty, å synge om Molde-spilleren som ble anmeldt og siktet for voldtekt i begynnelsen av juni.

Dagbladet får opplyst at saken fortsatt er under etterforskning, og så lenge en dom ikke foreligger, er den siktede spilleren uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Likevel ble vedkommende sunget om og hetset av Rosenborg-fansen i derbykampen lørdag kveld.

- Viktig å ikke forhåndsdømme

Molde-spillerens advokat, Øyvind Panzer Iversen, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

Leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, Svein Erik Jenset, var mest opptatt av hjemmelagets sanger under kampen, men sier:

<strong>BANNER:</strong> «Nei til voldtekt-banneret» ble fulgt opp med en sang om den siktede Molde-spilleren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
BANNER: «Nei til voldtekt-banneret» ble fulgt opp med en sang om den siktede Molde-spilleren. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Det er viktig å ikke forhåndsdømme noen, men utover det legger vi oss ikke bort i tekstene til motstanderlaget. Det blir ofte sendt mange stikk fram og tilbake, som kan oppfattes litt på kanten, sier Jenset til Dagbladet.

Også supporterleder og talsmann i Kjernen, Espen Viken, vil være forsiktig med å uttale seg, men presiserer at det som ble formidlet ikke var planlagt og organisert av Kjernen.

- Hva var det egentlig som skjedde?

- Kjernen øver inn en del sanger. Den du henviser til var ikke blant dem og var ikke organisert. Det som blir sunget og uttalt under fotballkamper hører ikke hjemme i mediene eller noen andre plasser. Derfor vil jeg være forsiktig med å uttale meg om innholdet. Det som skjer på kamp, blir på kamp, sier Viken til Dagbladet.

- Saken om Molde-spilleren er en uavklart situasjon, og av menneskelige hensyn vil jeg derfor ikke gå inn på dette. Jeg tror det er best for alle å legge ballen død og ikke blåse dette opp, så lenge det en uavklart situasjon.

Forklarer valget

- Tok dere med banneret bare til denne Molde-kampen - i lys av siktelsen - eller er det noe dere alltid har med på kamp?

- Vi har det ikke alltid med, men bruker det når det er aktuelt. TIFO-gruppen ønsket dette Amnesty-banneret, og det står Kjernen inne for. Budskapet - altså nei til voldtekt - tror jeg vi alle er enige om.

- Men er det riktig å framføre dette foran 10 000 tilskuere og synge om den siktede, før en dom foreligger?

- Det er en interessant diskusjon, som jeg gjerne kunne tatt, men jeg velger å avstå denne gang av menneskelige hensyn, svarer Viken.

NFF sanksjonerer ikke

Leder i NFFs juridiske seksjon, Espen Auberg, forteller at de ikke kommer til å straffe Rosenborg for hendelsen.

- Det vil ikke følges opp som en sanksjonssak. I henhold til gjeldende praksis skal det mer til for å sanksjonere klubber for supporteres sanger, opplyser Aubert til Dagbladet.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug sier at hun ikke fikk med seg episoden.

- Dette har jeg ikke fått med meg. Jeg kan ikke uttale meg om noe jeg ikke har hørt noe om, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer