Molde - Rosenborg: Supporterhets

RBK-fansen hetset voldtektsiktet Molde-spiller foran 10 000 tilskuere

Men Norges Fotballforbund vil ikke følge opp episoden som en sanksjonssak.

STØTTE: Kjernen heiet fram Rosenborg med ekstremt engasjement mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STØTTE: Kjernen heiet fram Rosenborg med ekstremt engasjement mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Rosenborg snudde 0-1 til 2-1 borte mot erkerival Molde lørdag kveld, gikk det periodevis hett for seg på tribunen.

RBKs supporterklubb Kjernen skapte god stemning og bra trøkk gjennom stort sett hele kampen og fikk til slutt mye å juble for etter scoringer av Nicklas Bendtner og Anders Konradsen.

Midtveis i 2. omgang begynte imidlertid Rosenborg-fansen, som hadde med seg et «nei til voldtekt-banner» i regi av Amnesty, å synge om Molde-spilleren som ble anmeldt og siktet for voldtekt i begynnelsen av juni.

Dagbladet får opplyst at saken fortsatt er under etterforskning, og så lenge en dom ikke foreligger, er den siktede spilleren uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Likevel ble vedkommende sunget om og hetset av Rosenborg-fansen i derbykampen lørdag kveld.

- Viktig å ikke forhåndsdømme

Molde-spillerens advokat, Øyvind Panzer Iversen, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere saken.

Leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, Svein Erik Jenset, var mest opptatt av hjemmelagets sanger under kampen, men sier:

- Det er viktig å ikke forhåndsdømme noen, men utover det legger vi oss ikke bort i tekstene til motstanderlaget. Det blir ofte sendt mange stikk fram og tilbake, som kan oppfattes litt på kanten, sier Jenset til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.