Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-fansen stormet banen da VIF kollapset

De Lanlay og Jensen avgjorde for trønderne.

TØFFE DUELLER: VIFs Sander Berge og RBKs Anders Konradsen kriget i 90 minutter. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TØFFE DUELLER: VIFs Sander Berge og RBKs Anders Konradsen kriget i 90 minutter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• VIF - RBK 0-2 (0-0)

• RBK-leiren avslører: - Han har vært helt sinnsyk

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I fjor startet både Vålerenga og Rosenborg sesongen forrykende. Etter tre kamper hadde trønderne scoret hele 12 mål og tatt sju av ni poeng, mens Kjetil Rekdals menn var ubeseiret etter to seirer og én uavgjort.

I år har situasjoen vært en helt annen. Før kveldens oppgjør hadde begge lagene slitt med uttellingen foran motstanderens mål og hatt problemer med å omsette sjanser til nettkjenninger.

I kveldens duellpregede batalje på Ullevaal så det også lenge ut til at den negative trenden skulle fortsette, men to forløsende mål av henholdsvis Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen helt på tampen sikret trønderne tre viktige poeng. For Vålerengas del innebærer resultatet at blåtrøyene fra hovedstaden ikke har åpnet en sesong svakere på 20 år, etter null poeng og null scoringer på 270 spilte minutter.

- Vi står på og jobber hardt i 90 minutter, så får vi to mål på slutten. Det er utrolig deilig, sier de Lanlay til Dagbladet.

Stor Falch Vålerenga-keeper Aslak Falch (185 centimeter) er ikke den høyeste av Tippeligaens burvoktere, men i kveldens oppgjør var imidlertid den tidligere Viking- og Hødd-målvakten lenge blant banens største aktører.

I første omgang hadde 23-åringen flere kvalifiserte redninger, før han vartet opp med det som kunne se ut til å være en kampavgjørende involvering på et godt plassert skudd fra Rosenborgs Pål André Helland midtveis ut i den andre.

Rosenborg var imidlertid det dominerende laget i store deler av kampen og fortsatte å sette Falch på prøver mot slutten av kampen. Sju minutter før full tid måtte også VIF-keeperen kapitulere da kompisen fra tiden i Viking, de Lanlay, overlistet sin tidligere lagkamerat med et kontant skudd fra kloss hold.

Scoringen førte til høylytt jubel både fra de Lanlay, medspillerne og Rosenborg-fansen. Flere av dem hoppet over gjerdet på Ullevaal for å feire sammen med RBK-stjernene før de ble eksortert bort av sikkerhetsvaktene på stadionen.

- Man blir utrolig lettet. Vi hadde stanget mot en mur i 75-80 minutter. Det kjentes godt å få hull på byllen. Vålerenga har vel en målsjanse etter 20 sekunder, men ellers har vi veldig bra kontroll - spesielt i første omgang, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Jensen doblet Der og da gikk også luften ut av Vålerenga-ballongen. Bedre ble det heller ikke da RBK-kaptein Jensen fjernet all tvil med en suser fra distanse tre minutter før full tid.

2-0-seieren sender gjestene fra Trondheim opp plassen bak Molde og Viking, samtidig som Vålerenga og deres sympatisører må konstatere at de ligger aller sist i Tippeligaen. Det frustrerer VIF-trener Kjetil Rekdal.

- Vi startet bra de første ti minuttene, så kom vi litt ut av det. Punkt én er at vi møter et godt lag. Vi nøytraliserer dem på et par punkt, men er for slurvete på andre. Etter pause er vi mye bedre på det. Vi klarer å låse dem av og vinne ballen og skape litt trøkk på dem. I den perioden må vi score. Så kommer Rosenborg tilbake da vi passerer 70-75 minutter. De begynner å få litt trøkk på oss da, uten at de får for store sjanser. Så det er litt surt at vi slipper inn det første målet, sier Rekdal.