Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK får rekordbot

Rosenborg må punge ut etter hjemmekampen mot Dinamo Zagreb.

BØTELEGGES: Kjernen brukte bluss i forbindelse med kampen mot Dinamo Zagreb. Foto: NTB Scanpix
BØTELEGGES: Kjernen brukte bluss i forbindelse med kampen mot Dinamo Zagreb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er lukrativt å spille europacupkamper i fotball, og Rosenborg fikk noen ekstra kroner i klubbkassa i forsøket på å kvalifisere seg til årets Champions League.

Siste hinder på veien var Dinamo Zagreb, men det var kroatene som trakk det lengste strået. Dermed måtte trønderne nøye seg med Europa League.

Nå har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) valgt å straffe RBK for flere overtredelser på tribunen i den avgjørende hjemmekampen mot Zagreb.

- UEFA gir penger, og UEFA tar penger, sier Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til Adressa.

Rekordbot

Til sammen er Rosenborg bøtelagt 26 750 euro - i overkant av en kvart million kroner - av UEFA. Det opplyser Moe Dyrhaug til avisa.

Det er den største bota Rosenborg har måttet betale.

Klubben har fått 16 750 euro i bot for bruk av pyro og fyrverkeri i feltet hvor lagets største supportergruppering, Kjernen, står. I tillegg har de fått 8000 euro i bot for blokkering av trapper på samme felt.

- For det første er det trist fordi det skjer, for det vil henge med oss i Europa med tanke på sikkerhetsarbeidet vi gjør. Punkt to er at jeg vil at folk på Lerkendal skal føle seg helt trygge. Punkt tre er at jeg er for pyro, men i kontrollerte former. Dette var ikke i kontrollerte former, sier Moe Dyrhaug.

I juni fikk Rosenborg 60 000 kroner i bot for bruk av bluss og røykbokser. Det skjedde i forbindelse med kampen mot Lillestrøm, og det var NFF som ga de bot for overtredelsen.

Moe Dyrhaug frykter at klubben kan få enda større bøter i framtida om noe liknende skjer igjen, og varsler at hun vil ta en prat med Kjernen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling