RBK-finale er Schalke-trenerens drøm

Får avgjøre alt hjemme.

GELSENKIRCHEN (Dagbladet.no): På fem kamper i høstens Champions League har Schalke 04 bare vunnet én gang. Det var til gjengjeld nettopp mot Rosenborg på Lerkendal 3. oktober.

Derfor ser tyskerne lyst på møtet med RBK på Arena Auf Schalke i morgen kveld.

Kampen avgjør hvilket lag som går videre til åttendedelsfinalen i gruppe B sammen med Chelsea.

Blåtrøyene har fem poeng og må vinne, RBK klarer seg med uavgjort og åtte poeng totalt.

- Vårt ønske var å avgjøre det selv på hjemmebane, det var det vi drømte om. Det blir en finale i morgen, sier trener Mirko Slomka til Dagbladet.no.

Trenger bare ett mål

Slomka, manager Andy Müller og spiss Kevin Kuranyi stilte på Uefas pressekonferanse på stadionet rett utenfor Gelsenkirchen i ettermiddag. Tap eller uavgjort - som betyr Champions League-exit - ville ingen snakke om.

- Med all respekt, å få Rosenborg hit nå er akkurat det vi ønsket. Vi vil videre fra gruppa. Det betyr veldig mye for klubben, sier Slomka.

- Derfor er laget veldig motivert, alle krefter skal samles til denne kampen. Vi trenger bare ett mål, forutsatt at vi ikke slipper inn noen.

DRØMMESITUASJON: - Å få Rosenborg hit i denne situasjonen, er akkurat det vi ønsket oss, sa Schalke-trener Mirko Slomka på dagens pressekonferanse. Spiss Kevin Kuranyi kan skyte RBK ut av videre spill i Champions League. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX
DRØMMESITUASJON: - Å få Rosenborg hit i denne situasjonen, er akkurat det vi ønsket oss, sa Schalke-trener Mirko Slomka på dagens pressekonferanse. Spiss Kevin Kuranyi kan skyte RBK ut av videre spill i Champions League. Foto: MARTIN MEISSNER/AP/SCANPIX Vis mer

Tyskland-angriper Kuranyi nettet Schalkes 2-0-mål på Lerkendal. På Dagbladet.nos spørsmål forteller han at egen kunnskap om norsk fotball er ikke-eksisterende, fordi norske kamper ikke sendes på tysk tv.

- Vi har respekt for motstanderen, og vi vet at de har slått Valencia to ganger.

Ekstra motiverte

Men:

- Vi vet hva dette dreier seg om, alt avgjøres i morgen. Vi har gitt bort unødvendige poeng, og er ekstra motiverte i morgen.

Manager Müller håper matchen i morgen blir et vendepunkt for Schalke. Laget ligger på en skuffende sjuendeplass i bundesligaen.

- Det er viktig for oss å ha et lag i toppen i Europa. Å gå videre i Champions League er det største som finnes for fotballspillere, da får de bryne seg mot de aller beste. I morgen kan vi snu hele trenden for sesongen, sier Müller.

RBK mangler kamper

RBK-finale er Schalke-trenerens drøm

Trener Slomka skryter høflig av Rosenborg. De har gode spillere, er godt organsierte og kompakte - og sterke i lufta.

- Ingen av lagene er klare favoritter i morgen, men vår hjemmebane er en fordel. Som mot Chelsea, da vi gjorde en god kamp.

- Dessuten mangler Rosenborg kamptrening, mens vi har vært gjennom et travelt program.

Kuranyi har nettet seks ganger i bundesligaen, men bare ett i e-cupen. Han føler presset fra klubbledelsen og fansen foran morgendagen.

- Jeg tror vi kommer til å skape de sjansene vi trenger i morgen. Og hvis jeg scorer blir både jeg og Müller fornøyd.

Så lenge RBK ikke scorer akkurat like mange.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer etter RBKs pressekonferanse i Tyskland i kveld.

KLARE TIL KAMP: I morgen kveld avgjøres det hvem som følger Chelsea til sluttspillet i Champions League. Schalke må vinne, mens Rosenborg er videre hvis de tar poeng.
EKSTRA MOTIVERTE: Slomka påpeker overfor Dagbladet.no at Rosenborg mangler kamptrening.