Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK følger argentiner

Nytt, hett midtbanenavn.

Rosenborg leter fortsatt etter en ny mann sentralt på midtbanen.

Den rutinerte argentineren Mauro Cantoro er blitt et hett navn i den jakten. 28-årige Cantoro er en defensiv midtbanespiller med argentinsk teknikk og fotballforståelse og det klinger godt i ørene hos Rosenborg.

Han holder til hos den polske storklubben Wisla Krakow hvor han har kontrakt fram til desember neste år.

- Vi ble tipset om spilleren for en tid tilbake, og har fått sendt over diverse videokassetter. Ennå er det for tidlig å si hvorvidt han er noe for oss, sier Per Joar Hansen til rbkweb.com.

Det er en rutinert fotballspiller, med erfaring fra hele seks klubber på seniornivå, det er snakk om.

Allerede i 1994 som 18-åring vant han Copa Libertadores, den søramerikanske varianten av mesterligaen, mens han spilte for Buenos Aires-klubben Vélez Sarsfield.

Ved inngangen av det nye årtusenet ønsket han å prøve noe nytt, og reiste østover til Europa. Etter et kort opphold hos Ascoli i italiensk Serie C, gikk ferden videre til den polske storklubben Wisla Krakow.

- Uansett er han i øyeblikket kun en av mange spillere vi ser på. Vi holder utkikk med så mange som 15 spillere, og Cantoro er ennå ganske fersk i den sammenheng. Spillere vi kjøper, har vi fulgt i lengre tid, og så langt har vi ikke kommet i denne saken ennå, sier Hansen.

Det har gått rykter om en overgang til Rosenborg var nært forstående for Mauro Cantoro. Dette har imidlertid både spiller og arbeidsgiver avvist.

Derimot har Wisla-trener Werner Liczka slått fast at han ikke ønsker å selge nøkkelspilleren sin.

(©NTB)

ERFAREN: Luis Figo blir taklet av Mauro Cantoro i en kvalifiseringsmatch til Champions League i fjor. Sistnevnte er nå aktuell for Rosenborg.