RBK for 12. gang

Etter gullfesten mot Bodø/Glimt er det klart: Rosenborg har tatt sitt 12. strake seriemesterskap. Vi fulgte kampene direkte. Alt om dagens tippeligakamper

Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Åge Hareides mannskap vant festforestillingen på Lerkendal 5-4 etter å ha ledet 5-1.

- Det som har gledet meg aller mest, er innstillingen til alle i klubben, fra spillerne, trenerne og opp til toppen. Alle har i hele år trukket i de samme trådene hele veien, og det har gledet meg stort, sa Hareide, som nå har seriegull som trener i Norge, Sverige og Danmark.

- Det kulminerer i dette seriemesterskapet, og vi har enda mer å kjempe om senere i høst. Hele veien hit har vært som en drøm for meg, sa en rørt Hareide.

Serietoer Glimt er hele 17 poeng bak Rosenborg, og er dermed sjanseløse. Rosenborg har nå totalt 18 seriemesterskap, og det ser ut til at Hareide skal videreføre Nils Arne Eggens enorme suksess på Lerkendal.

- Forskjellen er for stor, innrømmet Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth etter kampen.

- Men det er ikke sikkert det blir slik neste år, sa Bratseth.

Cupen neste

Selv om mesterligaen glapp, kan det bli en ny flott sesong. Seriemesterskapet er som ventet i boks, torsdag venter cupsemifinale mot 1. divisjonslaget Skeid.

- Det blir en rolig feiring, vi har cupsemifinale til uka. Vi skal gjøre alt vi kan mot Skeid for å nå cupfinalen, og så skal vi fullføre serien med stil, sa trener Åge Hareide før han sammen med spillerne og resten av støtteapparatet lot seg hylle videre.

I tillegg håper Rosenborg å gjøre det sterkt i UEFA-cupen. Første kamp borte mot Ventspils skulle tyde på at Hareides lag kan få suksess der også.

Det ble en utrolig fotballkamp med hele ni scoringer. 21.062 tilskuere så at Rosenborg ledet 3-0 ved pause etter mål av Vidar Riseth (9), Frode Johnsen (31) og Øyvind Storflor (35).

Harald Martin Brattbakk øket til 4-0 etter 48 minutter. Fredrik Kjølner reduserte etter 57 minutter, men da Roar Strand satte inn 5-1 etter 61 minutter så det ut til å bli en klar seier.

Strand-rekord

Strand har for øvrig vært med på alle RBKs 12 siste seriemesterskap, og er dermed historisk i norsk sammenheng. Bent Skammelsrud er nummer to med elleve seriegull.

Glimt skal ha ros for at de ikke la seg bakpå. Runar Berg (65), Olav Råstad (68) og Aasmund Bjørkan (88) sørget for at det ble en spennende avslutning.

- En merkelig kamp. Men det viktigste var at vi sikret mesterskapet, sa Åge Hareide.

Tangerte Skonto Riga

Sesongen er rett og slett imponerende. På 22 kamper står RBK bokført med 17 seirer, fire uavgjorte og kun ett tap. Sist et annet lag vant den norske eliteserien, var Viking i 1991.

PS! Med 12 seriegull tangerer Rosenborg latviske Skonto Rigas rekord med antall mesterskap på rad. Men det latviske laget har så godt som sikret seg sitt 13. strake gull.

(NTB)

JAAAA: Espen Johnsen (t.v.) og Harald Martin Brattbakk i gullrus etter dagens seier.
GULLGUTTA: Rosenborg ble seriemestere for tolvte året på rad på Lerkendal stadion søndag der de møtte Bodø/Glimt. Her jubler Rosenborg-gutta med pokalen.
FEST: Martin Brattbakk og resten av RBK-spillerne kunne slippe jubelen løs etter 5-4 mot Bodø/Glimt.
- DENNE HAR JEG IKKE FØR: Åge Hareide ser stolt på sin første Tippeliga-pokal.