RBK fortsatt ubeseiret etter Strand-utlikning

- Vi er heldige i dag, sier Hamrén.

REDDET POENG: Roar Strand utlikner til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Odd-Grenland og Rosenborg på Skagerak Arena. Uavgjort var et greit resultat etter en morsom fotballkamp.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
REDDET POENG: Roar Strand utlikner til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Odd-Grenland og Rosenborg på Skagerak Arena. Uavgjort var et greit resultat etter en morsom fotballkamp. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

SKIEN/OSLO (Dagbladet.no): Odd Grenland — RBK 1-1 (1-0)

RBK nekter fortsatt å tape. Mot Odd ble de til tider utspilt i første omgang, men en utlikning fra Roar Strand i en god andre omgang gjorde at trønderne fikk med seg ett poeng hjem fra toppkampen i Skien.

- Vi var for svake de første 30 minuttene. Da var vi heldige at vi ikke slapp inn flere mål. Etter hvert klarer vi å reise oss. Fotball handler om å vinne dueller, sier RBK-trener Erik Hamrén.

Et oppgjør som tidvis var ren propaganda for norsk fotball og den underholdningen den tidivs kan by på.

— Jeg er fornøyd. Fornøyd med laget, fornøyd med publikum og fornøyd med at vi klarte å spille 1-1 mot et lag med mye større ressurser, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo til NTB.

Fantastiske prestasjoner
Bentley startet med å hente fram et mål fra den aller øverste hylla.

Den kvikke spissen snappet opp ballen etter et Brenne-inlegg, lurte Kris Stadsgaard og Mikael Lustig langt opp i pølsebua og klinket ballen utagbart ned i hjørnet for RBK-keeper Rune Jarstein.

- Det var et fantastisk mål, synes jeg. Det var et av de fineste jeg har scoret, og jeg er glad for at det sikret et godt resultat for mitt lag, sier Bentely til Dagbladet.

Odd gikk knalltøft ut i fra start og så ut til å overraske en passiv serieleder. Etter drøye kvarteret var Odd centimetere unna nok et drømmemål vi før bare har sett av verdens mest spektakulære fotballspillere.

Simen Brenne sto med ryggen mot mål og la ned ballen på brystkassa. I en kjapp bevegelse kastet han seg rundt og saksesparket ballen mot mål. Jarstein fikk noen fingre på ballen og maktet å skyve ballen i tverliggeren.

RBK hevet seg noe utover i omgangen, men klarte ikke å spille seg frem til klare målsjanser før sidebytte.

- Vi tar ikke noe ansvar i kampen. Dette er langt under pari, sa RBK-assistent Trond Henriksen da han gikk til pause.

Da pusten var kommet tilbake brettet trønderne opp ermene.

RBK-trykk endte i mål
Serielederen satte mer fart i ballen og satte raskt et skikkelig trykk på Odd.

TOPPDUELL: Per Ciljan Skjelbred og Simen Brenne spilte begge en bra kamp da Odd og RBK delte poengene i Skien i kveldens toppkamp.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TOPPDUELL: Per Ciljan Skjelbred og Simen Brenne spilte begge en bra kamp da Odd og RBK delte poengene i Skien i kveldens toppkamp. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Prica og Iversen bommet begge på gode muligheter alene med Arni Gautur Arason, men da Roar Strand fikk sjansen etter en Odd-gavepakke, var veteranen trygg.

Per Ciljan Skjelbred startet angrepet dypt inne på egen halvdel, fulgte etter hele veien og fikk slått inn i feltet. Ballen havnet hos Roar Strand i perfekt skuddhold etter en liten berøring fra Odd-spilleren og fra skrått hold banket 39-åringen inn utlikningen.

Men moroa var på ingen måte over med det.

Stor Jarstein
Både Odd og RBK jaktet seiersmålet den siste halvtimen. Dmeste av æren for at det ble med to mål må tilskrives keeperne Arni Gautur Arason og Rune Almenning Jarstein.

Spesielt Jarstein sto en stor kamp på sin gamle hjemmebane.

Med kveldens uavgjortresultat er RBK fremdeles ubeseiret i årets Tippeliga. De står nå med 45 poeng, fire foran Molde som har en kamp mer spilt. Odd holder tredjeplassen med 33 poeng.

- Jeg var gira i dag og det var veldig artig å være tilbake. Det gikk vel ganske bra i dag, sier en særdeles beskjeden RBK-keeper.

Dag Eilev Fagermo sier det på denne måten etter fantomkampen:

STOR KAMP: Rune Almenning Jarstein kunne koste på seg et smil etter å ha vært banens beste mot gamleklubben Odd.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
STOR KAMP: Rune Almenning Jarstein kunne koste på seg et smil etter å ha vært banens beste mot gamleklubben Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

- RBK fikk han for 15 millioner, men etter dette kan vi vel si at det i hvert fall var 15 millioner for lite, sier en munter Fagermo.