RBK frykter spansk angrepsbølge

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Alaves har vært bedre borte enn hjemme i UEFA-cupen denne sesongen. I kveld besøker spanjolene Lerkendal. - Dette blir en 50/50 kamp, sier RBK-trener Nils Arne Eggen. Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 19.00.

I det første oppgjøret mot Alaves i Spania viste spanjolene gode kontringstakter. Ved flere anledninger flytet spanjolene spillere hurtig opp i banen og skapte trøbbel for Rosenborg. Alaves' kjappe overganger er RBKs hodepine før avspark.

- Vi spiller vanligvis bedre på Lerkendal enn vi gjør på bortebane. Men det blir nok like vanskelig å slå Alaves her som det var i Vitoria, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.no.

I første runde slo Alaves tyrkiske Gaziantesspor 4-3 borte etter å ha spilt 0-0 hjemme i Vitoria. Mot Lillestrøm i andre runde ble det 3-1 seier mot Lillestrøm borte, og 2-2 hjemme. Dan Egggens klubb har også gjort det bra på bortebane i den spanske ligaen.

- Lenge hadde Alaves flere bortepoeng enn poeng på hjemmebane i den spanske serien. Det er ingen tilfeldighet. Laget er godt defensivt og har det som basis for gode kontringer. De er litt som oss; de kontrer gjerne med mange spillere, sier RBK-assitent Ola By Rise.

Nils Arne Eggen er klar over at Alaves kommer i angrep med mange folk bakfra når sjansen byr seg.

- Deres fremste angrepsvåpen bakfra på banen er sidebacken Contra. Navnet er vel tilfeldig, hvis ikke Contra har en veldig framsynt mor, sa Eggen på gårsdagens pressekonferanse.

  • Dagbladet.no dekker Uefa-cupkampene direkte fra kl. 19.00.