- RBK går kanskje saktest framover

Drillo har hørt folk avskrive Eggen.

(Dagbladet.no): «Jeg har vært på Lerkendal i år og ble overrasket over folk i miljøet som mente Nils Arne hadde gått ut på dato,» skriver Egil Olsen i en av de mindre diskuterte delene av bloggen som startet debatten om spillestil i norsk toppfotball.

Overfor Dagbladet.no ønsker ikke Drillo å utdype hvem i Lerkendal-miljøet som har avskrevet gamletreneren, men han bekrefter at han ble overrasket.

- Du finner folk i og rundt klubben som mener dette, og det er overraskende med tanke på den posisjonen og de resultatene Eggen har oppnådd, sier Olsen.

- Bør tenke seg om en gang til

Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud har sjøl ikke fanget opp slike meninger, men han synes det er veldig trist hvis de finnes i klubben.

- Hvis noen i klubben har gitt uttrykk for at Eggen er utgått på dato, bør de tenke seg nøye om en gang til. For meg framstår Nils Arnes tankegang som mer og mer genial, sier Skammelsrud.

Samtidig som han ikke har oppfattet Eggen-avvisning fra folk innad i klubben, har han merket seg kommentarer fra folk rundt klubben.

- Bloggere og andre kommentatorer har hatt en tendens til å hugge huet av Eggen hver gang han har uttalt seg. De har påpekt at hans tid er over og den typen ting. Jeg er litt redd for at det gjør at han trekker seg unna og ikke tør å si fra, for alt han sier er godt ment, sier Skammelsrud.

GLAD I FRAMDRIFT: Egil Olsen (t.v.) og Nils Arne Eggen - Norges to store fotballtrenere, i henholdvis landslags- og klubb-fotballen - vektla begge gjennombruddshissighet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
GLAD I FRAMDRIFT: Egil Olsen (t.v.) og Nils Arne Eggen - Norges to store fotballtrenere, i henholdvis landslags- og klubb-fotballen - vektla begge gjennombruddshissighet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Både han og hans tidligere Rosenborg-medspiller Karl Petter Løken er enige med Drillo i at Eggens fotballtanker på ingen måte er gått ut på dato - snarere tvert imot.

- Jeg kan ikke skjønne at noen mener det, og det er veldig dumt hvis det stemmer, synes Løken.

- Det er bare å takke Eggen, og han er fortsatt en mann Rosenborg må lytte til og lære av - sjøl om han ikke nødvendigvis har rett i alt, fortsetter han.

- Mye bakover og på tvers

Samme hvem i miljøet Drillo har hørt avskrive de eggenske fotballtankene, er det en ting som er sikkert: spillet har ikke sett veldig eggensk ut denne sesongen.

- Innimellom ser det ut som Rosenborg er det laget i Tippeligaen som går saktest i angrep, det går veldig mye på tvers. Og det er jo litt spesielt med tanke på den direkte spillestilen klubben hadde suksess med inntil nylig, påpeker Skammelsrud.

Dette er Drillo fullstendig enig i.

- Jeg har en hypotese om at Rosenborg er det laget som spiller mest bakover og på tvers for tida. Det blir veldig omstendelig, fordi spillerne ikke har det offensive mønstret i ryggmargen, sier han.

- RBK går kanskje saktest framover

Løken mener Eggen fant noe av hemmeligheten bak å få spillerne til å handle på instinkt.

- Han viste hvor mye terping på offensive mønstre kan bety, og han så nytten av å strukturere angrepsspillet. Nils Arnes tankegang vil aldri gå ut på dato, fastslår Løken.

Og spor av Eggens offensive fotballfilosofi i Rosenborgs spill, finnes da tross alt ennå.

- Rosenborg har - ofte anført av Vadim Demidov - stått for noen av de flotteste enkeltkontringene jeg har sett i Tippeligaen så langt denne sesongen. Så med tanke på det, og på den store og sterke stallen deres, har de alle muligheter til å snu dette, trøster Drillo.

- GENIAL: Bent Skammelsrud (t.v.) synes Nils Arne Eggens tanker blir bare mer og mer geniale. Han ber folk tenke seg om hvis de har avskrevet Eggen som utgått på dato.
ROSER EGGEN: Tidligere rosenborgspiller Karl Petter Løken sier at Nils Arne Eggen er den beste treneren han noensinne har hatt - og kan ikke forstå om noen i RBK-miljøet avskriver Orkdal-mannens fotballtanker som gammeldags.