RBK gir Rush spilleforbud

Sigurd Rushfeldt trente i går for første gang med Benfica. Men Rosenborg fikk ikke bankgarantien fra Benfica som lovet. Nå nekter trønderne Rushfeldt å debutere i dagens treningskamp.

I forrige uke lovet Benfica at den endelige garantien ville være klar sist mandag.

Da kom den aldri.

Så lovet de at den skulle komme i går.

Det gjorde den heller ikke.

- Det er uaktuelt å la Rushfeldt spille kamp for Benfica før vi har alt rundt resten av finansieringen i orden, sier Rosenborgs styreformann, Knut Skoglund, til Dagbladet.

Nå er det snakk om mandag eller tirsdag til uka - på grunn av banktekniske ting Benfica må få på plass.

Første avdrag betalt

Men:

Benfica har i det minste betalt første avdrag på sin nye spiss. Tirsdag rullet 850000 dollar - i underkant av sju millioner kroner - inn på Rosenborgs velfylte konto.

Det var nok til at RBK lot Tippeligaens toppscorer slutte seg til sine nye lagkamerater i Østerrike, der Benfica har vært på treningsleir i en uke.

I kveld reiser Benfica videre til en ukes opphold i Tyskland.

- Må holde avtaler

Dagens treningskamp mot det tyske amatørlaget Aalen må Rushfeldt se fra sidelinja. RBK nekter ham å spille kampen.

- Hvorfor får Rushfeldt lov til å trene med Benfica, men ikke spille? - Det har litt med press å gjøre. Og ettersom de allerede har betalt første avdrag, ville vi ikke være vanskelige, sier Skoglund.

- Begynner ikke denne ventingen på en bankgaranti å likne en farse?

- I Rosenborg holder vi avtaler. Benfica har tydeligvis ikke samme oppfatning som oss. Men de kommer ingen vei. Vi viker ikke en tomme, sier Knut Skoglund - som konsekvent uttaler Benfica Benefica.

Irritert Rushfeldt

Overfor Dagbladet erkjenner Sigurd Rushfeldt at situasjonen begynner å irritere ham.

- Klart det er surt å ikke få spille treningskamper for Benfica. Jeg hadde ikke reist hit hvis jeg ikke hadde trodd at alt var i orden, sier Rushfeldt til Dagbladet.

- Nå er jeg forberedt på det meste. Også på å få beskjed om å reise tilbake til Norge når som helst. Jeg forsøker å holde humøret oppe ved å kalle dette for siste etappe.

Tøff konkurranse

Benfica har vunnet 5- 1 og 6- 0 i to treningskamper mot lag fra lavere divisjoner den siste uka.

Rushfeldts spisskonkurrenter Joao Pinto, Nuno Gomes og Jorge Cadete har scoret til sammen seks av de 11 målene - og vist at de ikke akter å gi fra seg en spissplass uten kamp.

- Det er ikke lett å få vist seg fram så lenge jeg ikke får spille. Jeg får bare håpe det beste, sier Rushfeldt.