Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien:

RBK gjør alt for å unngå reprise av fjorårets mareritt: 
- Fagermo er en luring, nemlig

Vil ikke starte med tap igjen.

ENDELIG START: Mike Jensen gleder seg til å komme i gang. Her avbildet under eliteseriens kickoff sist uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENDELIG START: Mike Jensen gleder seg til å komme i gang. Her avbildet under eliteseriens kickoff sist uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): 1-0-tapet for Odd i fjorårets serieåpning sitter visst i i Rosenborg-gjengen. Såpass at Rosenborg-kaptein Mike Jensen gjør det helt klart at guttene ikke skal gå på samme smell igjen.

- Vi hadde problemer med dem i fjor, samtidig vet vi at om vi kommer ut til første seriekamp som vi skal - det gjorde vi nemlig ikke i fjor - så vinner vi også kampen, sier Jensen til Dagbladet, og legger til:

- Stemningen er god. Vi gleder oss utrolig mye til å komme i gang etter en lang, lang, lang preseason. Så vi er tente. Men det blir en spennende kamp mot Odd, det er alltid godt å starte mot dem. Jeg er spent på hvordan de vil spille, så det kan være litt ulike scenarier inn mot kampen. Fagermo er en luring, nemlig. Men vi skal være godt forberedt, sier han.

20 000 trøndere

Er trønderne litt nervøse her, eller, Odd-trener Dag-Eilev Fagermo?

- Jeg tror ikke de er nervøse, men de skjønner at vi kan være gode nok til å ta dem - som vi gjorde i fjor, sier Fagermo til Dagbladet.

RBK-boss Kåre Ingebrigtsen har i det minste forberedt karene sine.

- Det handler mye om fokuset inn nå. Fra å ha fokus på Europa, har vi vært veldig tydelige på at det er første seriekamp som gjelder nå, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Det hjelper nok også litt på at vi springer utpå der med 20 000 trøndere på hjemmebane, sier han.

Smell

Mike Jensen har vært blant eliteseriens beste de siste årene, og han liker det hans er av Rosenborg fra sentral midtbaneposisjon. Men han advarer lagkameratene mot å slumre seg inn i 2017-sesongen.

- Det er skiftet ut litt i stallen, og det vil alltid gi litt nye energier, som jeg selvsagt håper er positive. Det var litt typisk i fjor at vi gikk på en smell i første seriekamp etter den suverene 2015-sesongen. Det har vi forhåpentligvis lært av, så vi er klare fra første sekund i år, sier dansken.

- Hva har dere gjort for å sikre det, da?

- Vi har trent mot litt bedre motstand, så vi er litt mer klare for den delen, syns jeg. Odd er et godt lag. De kan ikke matches mot europeisk motstand, men du skal være på ditt beste for å slå dem, og det er godt å ha i hodet fra første stund i den kampen, mener Jensen.

Avspark på Lerkendal er kl. 20.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media