RBK-gutta overrasket over storseier

Yssouf Koné scoret mål nummer fem og seks i Champions League-kvaliken da trønderne vant 3-0 på bortebane.

(Dagbladet.no): Tampere United - Rosenborg 0-3. Ja, det er 90 minutter igjen av kvalikduellen mot finnene, men dette kan ikke RBK rote bort.

To kjappe mål og ett like før slutt på bortebane sørget for at trønderne har et fantastisk utgangspunkt i jakten på Champions League-spill for 11. gang.

Selv om finnene skapte en del målsjanser og halvgode muligheter, skal mye gå galt om Rosenborgs navn ikke ligger i bollen når Champions League-gruppene trekkes i Monaco 30. august.

- Vi må kjempe hardt i den siste kampen også, men har veldig gode sjanser til å kvalifisere oss nå, sier Yssouf Koné til TV3.

Og når det skjer, kan Rosenborg-fansen takke nettopp Koné. Spissen - som var på vei bort i sommer - har scoret seks mål på RBKs tre kvalikkamper.

Pangstart

- Jeg er overrasket over at vi vant hele 3-0 på bortebane. Dette er et veldig sterkt resultat, sier Vidar Riseth til TV3.

Trønderne kunne ikke drømt om en bedre start på de 180 minuttene mot Tampere. Finnene var riktignok farlig frampå i starten, men etter 20 minutter var RBK i ledelsen.

RBK-gutta overrasket over storseier

Marek Sapara slo en innoverskrudd corner, og Miika Koppinen løp ballen i mål med hofta. Det er som sagt av sine egne man skal ha det.

I forkant av scoringen var den tidligere Vålerenga-keeperen Mikko Kavén på skikkelig bærtur. Mannen som ble kalt keeperen uten armer under tida i Oslo-klubben.

Kort tid etterpå lå ballen i nota bak ham igjen. Men denne gangen kunne han ikke gjøre noe med det.

Yssouf Koné kastet seg rundt på et innlegg fra Mikael Dorsin, og saksesparket kula nydelig i nettet. Et mål som absolutt er Champions League verdig, og et mål som - selv om vi ikke var halvveis i 1. omgang en gang - langt på vei sendte RBK til verdens gjeveste klubbturnering.- Helt klart det flotteste målet mitt i Rosenborg-drakta, sier spissen fra Elfenbenskysten.

Flere gode sjanser

Finnene viste seg som svært kontringshissige og de var skumle på innlegg og dødballer. Men de klarte ikke prestere mer enn at Lars Hirschfeldt kunne gå til pause med null baklengs og følelsen av å ha kontroll.

Også etter hvilen skapte Tampere en del gode sjanser. Hadde de vært mer presise i avslutningsfasen, kunne de fort redusert.

- Vi ble presset litt bakover og har fortsatt masse å gå på defensivt. De kunne fort scoret, men vi kunne scoret flere vi også, innrømmer Knut Tørum overfor TV3.

RBK-gutta overrasket over storseier

Minst like stor som Tampere-sjansene var også den muligheten Koné fikk snaue 20 minutter før slutt. Dorsin kom seg ned til dødlinja og slo ut i feltet, men Koné var så baktung at ballen endte et godt stykke over tverrliggeren.

Uten at dette trenger å stjele nattesøvnen til ivorianeren. Kort tid før slutt scoret han nemlig på en retur etter at et Sapara-frispark smalt i tverrliggeren.

Innbytter Chimezia Daniels Nwoke hadde et par gedigne sjanser mot slutten - én endte i tverrliggeren - men finnene fikk aldri nettkjenning.

PS! Steffen Iversen gikk av banen etter drøye 25 minutter, på grunn av en leggskade - men den skal ikke være alvorlig.

SUPERSCORING: Yssouf Koné har vært i praktslag de siste kampene, og scoret et fantastisk mål i Finland. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SUPERSCORING: Yssouf Koné har vært i praktslag de siste kampene, og scoret et fantastisk mål i Finland. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
SCORET MED HOFTA: Miika Koppinen sender Rosenborg i ledelsen.
RØDE MIIKA: Finske Miika Koppinen pådro seg en smell over øyet i 1. omgang, og måtte ut for å plastre igjen såret tre ganger før pause. - Jeg måtte sy noen sting, men det er sånt som skjer i fotballen, sier den tøffe finnen.