RBK-gutta synes synd på Semb

HELSINGBORG (Dagbladet.no): Roar Strand og Christer Basma er både landslag- og RBK-spillere. Begge er glad for at Nils Johan Semb fortsetter - sjøl om de synes han har blitt urettferdig behandlet.

Roar Strand debuterte for Norge i 1994 og har vært med det meste under landslaget opptur på 90-tallet. Han mener det var helt unødvendig at Semb følte han trengte å evaluere sin rolle som landslagstrener.

- Jeg synes han er en veldig bra og profesjonell trener, sier Strand og legger skylda på både spillerne og holdningene blant folk etter den skuffene VM-kvalikstarten.

- Vi burde hatt ni poeng nå. Jeg synes synd på Nils Johan, han fortjener mer enn dette. Hadde vi vunnet én kamp hadde det ikke vært sånn negativ fokusering på han som trener, sier Strand til Dagbladet.no.

Bråk utenfor banen

Høyreback Christer Basma er fersk på landslaget, men er likevel enig med Strand. Også han har følt med Semb de siste dagene.

- Ja, jeg synes synd på Semb. Han tok en riktig avgjørelse i dag. Det er ikke han som har skylda, sier Basma til Dagbladet.no.

Basma er spesielt lei seg for at Sembs jobb som landslagstrener har blitt vanskeligere på grunn av udisiplinerte spillere.

- Det er ikke så lett med det trøkket som har kommet. Vi har ikke scoret mål og det er spillerne som har lagd bråk også utenfor banen.

RBK fester også

Basma tenker på episodene med Erik Mykland, detaljer beskrevet i hans egen bok som kom ut denne uka.

- Vi vil ikke ha engelske tendenser. Vi har våre fester i RBK også, men de tas på riktig tidspunkt, sier han.

Basma tror aldri Norge vil oppleve alkoholskandaler i Rosenborg. Men det trenger ikke å bety at de ikke feirer sine mange seirer.

- Vi er veldig tette og passer på hverandre. Vi får lov til å ta en pils, vi er bare mennesker vi også.