LAPPETEPPE-DEAL: Morten Gamst Pedersen var så sterkt ønsket av sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen at styrelederen inngikk en sponsoravtale med sin egen klubb for å redde handelen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LAPPETEPPE-DEAL: Morten Gamst Pedersen var så sterkt ønsket av sportslig leder Erik Hoftun og trener Per Joar Hansen at styrelederen inngikk en sponsoravtale med sin egen klubb for å redde handelen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

RBK hadde ikke råd til Gamsten. Da kom styrelederens eiendomsmilliarder godt med.

- Enkelttilfelle, sier Koteng.

LILLESTRØM (Dagbladet:) - Jeg har lyst til å vinne noe, og jeg har lyst til å være en del av en stor klubb.

Med de ordene ble Morten Gamst Pedersen i går formiddag presentert av rbk.no. 32-åringen kommer fra en meget godt betalt benketilværelse i Tyrkia. Nå skal han gjenreise karrieren - på banen. Ti år etter at han forlot Tromsø og Tippeligaen, er Gamsten Rosenborg-eiendom fram til 2016.

RBKs søkkrike styreleder Ivar Koteng betaler selv en millionsum for å sikre avtalen.

- Ikke lønnsledende - Vi har hatt ham i sikte over lang tid. Vi vet mange var interesserte, men er glade for at han valgte Rosenborg, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til Dagbladet.

- Og jeg vet i alle fall at vi ikke er den klubben som betaler mest. Jeg tror han valgte med hjertet, og ikke på grunn av økonomien, sier hun videre.

- Blir han lønnsledende i klubben?

- Langt fra. Han blir langt nede på lista.

- Årslønn på 3,5-4 millioner?

- Hehe. Det skal jeg love deg at ikke stemmer. Han har nå valgt en klubb basert på at han har lyst til å vinne noe, det sier han jo selv også.

Styrelederen bidrar Rosenborg har slitt med økonomien de siste åra, og styret og klubbledelsen har vært klar på at én spiller skal ut før noen kan hentes inn. Men Erik Hoftun og Per Joar Hansen var så innstilte på å få 32-åringen til Lerkendal at styreleder Ivar Koteng - som ifølge Kapital sto med en formue på 1,275 milliarder kroner i fjor høst - selv bestemte seg for å være med på finansieringen.

- Vi har en «gass-og-brems-strategi», og er fortsatt klare på at en skal inn, før noen skal ut. Men Koteng Eiendom (styreleder Ivar Kotengs eiendomsselskap) har bidratt til finansieringen av prosjektet Morten Gamst Pedersen, forklarer Dyrhaug.

- Hvor stor del av kaka har Koteng tatt?

- Han har bidratt til finansieringen av prosjektet, men jeg ønsker ikke å kommentere økonomiske detaljer.

Sponsorkontrakt Dyrhaug representerer Rosenborg på helgas fotballting på Lillestrøm - sammen med nettopp styreleder Ivar Koteng. Kilder Dagbladet har snakket med, sier hans firma Koteng Eiendom spytter inn rundt én million kroner i RBKs årsbudsjett.

- Jeg skal ikke kommentere summen. Men siden sport synes det var veldig viktig å få tak i den spilleren, fikk vi en budsjettmessig hindring. Da tilbød vi oss å gi et bidrag så vi fikk det på plass, bekrefter Koteng.

- Løsningen ble da en forpliktende sponsorkontrakt mellom Koteng Eiendom og Rosenborg. Vi har ingen eierandeler i spilleren eller noe sånt. Og dette er bare en enkeltgreie fordi sport syntes dette var så viktig, understreker han.

SPONSOR OG STYRELEDER: Ivar Koteng innrømmer at RBK fikk en budsjettutfordring da ønsket om Gamsten kom på bordet. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
SPONSOR OG STYRELEDER: Ivar Koteng innrømmer at RBK fikk en budsjettutfordring da ønsket om Gamsten kom på bordet. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer