RBK har 3-14 på tre franske forsøk

I kveld må trenden snus.

(Dagbladet.no): Direkte klokka 20.45: Saint Etienne - Rosenborg

I kveld løper Rosenborg ut på Geoffroy-Guichard stadion for å redde noe av sesongen 2008. Med femteplass i Tippeligaen er det bare et forlenget europeisk eventyr som kan redde stumpene av en miserabel sesong.

Men trønderne har ingen gode minner fra ball-lek på fransk jord. Rosenborgs franske mareritt begynte med 2-7 mot Paris St. Germain i Champions League 2000. Da hadde trønderne banket PSG med 3-1 hjemme i den første kampen, men fikk seg en skikkelig nesestyver i Paris.

Bedre ble det ikke borte mot Lyon i 2002. 0-5 borte og 1-1 hjemme var fasiten, og i 2005 ble det to ettmålstap mot Lyon.

- Det forteller at franske lag er gode. De spiller i en god liga, og har mange hurtige og tekniske spillere, sier Roar Strand til RBK.no.

- Det kan være tilfeldig at vi har slitt her tidligere, men det kan også være at franske lag passer oss dårlig. Vi har likevel tro på et godt resultat, sier han.

Følg Rosenborg direkte her klokka 20.45.

HOLDT IGJEN I FRANKRIKE: I kveld kan Roar Strand og Rosenborg redde litt av sesongen 2008 med et godt resultat mot Saint Etienne. Foto: Dagbladet
HOLDT IGJEN I FRANKRIKE: I kveld kan Roar Strand og Rosenborg redde litt av sesongen 2008 med et godt resultat mot Saint Etienne. Foto: Dagbladet Vis mer
RBK har 3-14 på tre franske forsøk
SLITER I FRANKRIKE: Roar Strand og Rosenborg har en skrekkelig statistikk i Frankrike. Her sliter Roar Strand litt med en kjent nordmann i hjemmekampen mot Lyon i 2005. Lyon vant 1-0 på Lerkendal.