SISTE KAMP? Jan Jönsson i aksjon på sidelinja på BayArena under Rosenborgs Europa League-kamp mot Bayer Leverkusen i går kveld. Det kan ha vært svenskens siste kamp som RBK-trener. Foto: FEDERICO GAMBARINI / EPA / NTB SCANPIX
SISTE KAMP? Jan Jönsson i aksjon på sidelinja på BayArena under Rosenborgs Europa League-kamp mot Bayer Leverkusen i går kveld. Det kan ha vært svenskens siste kamp som RBK-trener. Foto: FEDERICO GAMBARINI / EPA / NTB SCANPIXVis mer

- RBK har diskutert andre trenerkandidater

Jönsson er ferdig, skriver Adresseavisen.

Jan Jönsson kan ha ledet Rosenborg for siste gang i går. Klubben har diskutert potensielle erstattere, skriver Adresseavisen.

0-1-tapet for Leverkusen i Europa League i går kan ha vært Jönssons siste kamp som RBK-trener. Etter det Adresseavisen erfarer, visste svensken allerede før kampen at hans tid i klubben er over.

Sportslig leder Erik Hoftun vil si lite om spekulasjonene rundt Jönssons framtid i Rosenborg.

- Vi har levert evalueringsrapporten, og det er opp til styret å komme med tiltak. Utover det har vi ingen kommentar, sier Hoftun.

Jönsson har to år igjen av kontrakten sin med RBK. Han ble hentet fra Stabæk, som han ledet til seriegull for fire år siden, foran 2011-sesongen. I løpet av to sesonger på Lerkendal er det blitt seriebronse to ganger, men treneren har fått kritikk for at laget ikke har spilt underholdende nok.

Ifølge Adresseavisen har klubben allerede diskutert nye trenerkandidater, og konkrete navn er blitt nevnt. Det viktigste kravet er at treneren har RBK-filosofien som base i sin fotballfilosofi.

Per Joar Hansen er tidligere blitt nevnt som en potensiell erstatter for Jönsson. U21-landslagstreneren vil ikke si om han er retur til Trondheim. «Perry» var hovedtrener i RBK i 2005.

- Rosenborg har trener, så det er en ikke-sak, sier Hansen.

RBK har vunnet 22 seriegull. Klubben vant eliteserien sist i 2010. De to siste sesongene har trønderne havnet på tredjeplass.

Jönsson hadde stor suksess med Stabæk. Svensken ledet bæringene fra 1. divisjon til seriegull. Han har også trent klubber i Sverige samt vært assistent i japansk fotball.

(NTB)