RBK har handlet for 100 mill.

På halvannet år har Rosenborg brukt nesten 100 millioner kroner på spillerkjøp. Hvis klubben henter inn enda en forsterkning til Mesterligaen, blir det den 15. spilleren de kjøper siden årtusenskiftet.

For å erstatte solgte spillere og styrke stallen, har Rosenborg Ballklub brukt 98,9 millioner kroner siden januar i fjor. Nå vil klubben handle enda mer.

- Ingen tvil om at de har kjøpt gråstein, sier fotballkommentator Ivar Hoff.

Etter seriekampen mot Molde søndag signaliserte Nils Arne Eggen at han ønsker å grave dypt i lommeboka og hente inn spillere som kan forsterke laget kraftig. Det haster for Rosenborg - påmeldingsfristen til Mesterligaen er 3. august.

Det er særlig en back og en offensiv kantspiller trønderne trenger på Lerkendal. Assistenttrener Ola By Rise har uttalt at klubben må hente spillere som kan forsterke laget. Nøkkelordet skal være kvalitet framfor kvantitet.

Rosenborg har vært aktive på overgangsmarkedet etter 1. januar i fjor. Siden den gang har de kjøpt inn en helt ny A-stall, totalt 14 spillere. Dette har kostet trønderne nesten 100 millioner kroner, etter Dagbladets beregninger.

5 mill. for tre mål

Petter Belsvik ble kjøpt inn for 7 millioner foran Mesterliga-kvaliken i fjor, og solgt til Vålerenga for to millioner kroner i år. Dermed sitter trønderne igjen med 13 spillere fra siste halvannet års innkjøpsrunde.

Belsvik blir karakterisert som et bomkjøp av Ivar Hoff. Administrerende direktør i Rosenborg Nils Skutle mener Belsvik var viktig for å sikre mesterligadeltakelse i fjor.

- Han scoret to- tre mål i Europa. Da blir det en liten pris å betale for å komme til Mesterligaen, mener Skutle.

Petter Belsvik sier til Dagbladet at han aldri fikk tillit i klubben.

- Jo lengre tid det går uten matchtrening, desto vanskeligere er det å komme inn i elleveren. Det ble et stort skille mellom de faste elleve og oss andre, forteller han. Belsvik tror nye spillere i klubben må få mer spilletid for å blomstre i RBK-trøya.

- De som kjøpes inn må benyttes oftere og gis mer tillit for å kunne spille godt, mener han.

- Bare Berg god nok

Ekstrener Ivar Hoff hevder at det bare er Ørjan Berg blant nykomlingene som er god nok for Rosenborg. Kenneth Storvik og Dagfinn Enerly holder kanskje mål, ifølge Hoff.

- Rosenborg har beholdt grunnstammen i laget, men nå har den begynt å skrante. Og ingen av de nyinnkjøpte er gode eller kvalitetsspillere utenom Ørjan Berg, sier Ivar Hoff.

Det siste året har Rosenborg solgt spillere som John Carew, Jan Derek Sørensen, André Bergdølmo og Bjørn Otto Bragstad.

- Klassespillere, mener Hoff.

For disse spillerne fikk klubben 120 millioner kroner. Men da skulle Vålerenga ha i overkant av 40 millioner av John Carews overgangssum.

- Rosenborg selger nøkkelspillere med kvalitet. De som blir kjøpt inn er ikke gode nok til å erstatte dem. Klubben har ikke fått valuta for pengene sine. Dette er fakta, sier Hoff til Dagbladet.

Det er ikke Nils Skutle enig i.

- Vi har en bra tropp, og har ikke diskutert å kjøpe inn nye spillere ennå, sier Skutle. Han mener at spillerproblemene i Rosenborg er medieskapt og overdimensjonert. At Nils Arne Eggen ønsker å forsterke stallen foran Mesterligaen, kommenterer han slik:

- Det må Nils Arne vurdere. Vi ser an situasjonen hver dag. Hvis vi må bruke ti millioner for å sikre en Champions League-plass, er det en liten og god investering, sier Nils Skutle.

Rosenborgs kjøp

Disse spillerne er blitt kjøpt inn til Lerkendal siden januar 2000:

Ørjan Berg 18 millioner

Frode Johnsen 15 millioner

Morten Knutsen 12 millioner

Christer George 11 millioner

Harald Brattbakk 10 millioner

Dagfinn Enerly ca. 8 millioner

Petter Belsvik 7 millioner

(solgt til Vålerenga for

2 millioner)

Espen Johnsen 6 millioner

Ståle Stensaas 4 millioner

Tor Trondsen ca. 4 millioner

Janne Saarinen 3,5 millioner

Lars Blixt 400000

Jarle Steinsland ukjent sum

Kenneth Storvik gratis

Total sum : 98,9 millioner kroner

NB: En del av salgssummene betales ut i rater etter hvor mange kamper spilleren har vært i aksjon for Rosenborg. Dermed har ikke RBK betalt ut alle pengene ennå. For Christer George har Strømsgodset mottatt seks millioner kroner. Godset får ytterligere to millioner ved 30 spilte kamper og nye tre millioner når George har spilt 60 kamper.

Start fikk seks millioner for Morten Knutsen da han gikk. To millioner utbetales tre ganger etter hvert som Knutsen får flere kamper for RBK.

<B>GRÅSTEIN?</B> Petter Belsvik brukte mer tid langs sidelinja enn på banen for RBK.