Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- RBK har mistet vinnerkulturen

Roar Stokke: - De får minst ut av ressursene.

SYMBOLET PÅ NEDTUR? Nicki Bille Nielsen var spissen som skulle skyte Rosenborg til gull, men dansken klarte bare åtte nettkjenninger i Tippeligaen i fjor. Er han mannen som kan skyte Rosenborg til suksess i år, eller er vinnerkulturen borte i Trondheim? Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SYMBOLET PÅ NEDTUR? Nicki Bille Nielsen var spissen som skulle skyte Rosenborg til gull, men dansken klarte bare åtte nettkjenninger i Tippeligaen i fjor. Er han mannen som kan skyte Rosenborg til suksess i år, eller er vinnerkulturen borte i Trondheim? Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre år uten seriegull er uvant kost i Trondheim, og Viasat-kommentator Roar Stokke mener det ikke er tilfeldig at klubben med 22 seriemesterskap har måttet se seg slått av både Molde (to ganger) og Strømsgodset.

- Rosenborg har mistet den viktigste forutsetningen for å vinne, nemlig vinnerkulturen. Få av dem som er i klubben i dag vet hva vinnerkultur i praksis er for noe, både på spiller-, trener- og ledernivå, sier Roar Stokke til Dagbladet.

Var ønsket i RBK-styret For ordens skyld: RBK har årsmøte i dag, og Roar Stokke var ønsket som nytt styremedlem i klubben. Han takket derimot nei til henvendelsen fra valgkomiteen, av habilitetsgrunner med tanke på sin jobb som fotballkommentator i Viasat.

- Rosenborg har den største og beste troppen i Norge, og ergo mener jeg at de får minst ut av ressursene også. At Strømsgodset vant, med en tredjedel av budsjettet, understreker det. Ellers i Europa er mest pengebruk synonymt med gull, sier Roar Stokke.

- Noe av det vanskeligste Slik han ser det har RBK-trener Per Joar Hansen en stor oppgave foran seg med å gjenreise klubben til gamle høyder.

- Å gjenskape vinnerkultur er noe av det vanskeligste i idrett, og «Perry» skal denne sesongen vise at han evner det. De har den beste troppen, men må ta ut mer gevinst. Husk at de nesten bare har kjøpt landslagsspillere og da er det naturlig å stille forventninger også, sier Roar Stokke.

- Mangler en toppspiss Han mener at Rosenborg, med sin stall, bør være den største favoritten til å vinne Tippeligaen den kommende sesongen, men han føler seg langt fra sikker.

- Ronny Deila i Strømsgodset er svært dyktig, og Molde har i Björn Bergmann Sigurdarson hentet en angriper Rosenborg hadde trengt. Han kan skyte Molde til gull, mener Stokke.

TV-personligheten og eks-fotballtreneren mener Rosenborg trenger bedre struktur i angrepsspillet og at de savner en spiss, til tross for at de har hentet Riku Riski fra Hønefoss, i tillegg til at de har Nicki Bille Nielsen og John Chibuike i stallen fra før.

Stokke mener at ingen av dem er den målgarantisten Rosenborg trenger. John Chibuike noterte seg for ni scoringer i Tippeligaen sist sesong, Bille Nielsen for åtte. Finske Riku Riski scoret ti for Hønefoss.

- Rosenborg trenger en spiss som kan score minst 15 mål og som kan avgjøre kampene hvor de styrer spillet, sier Roar Stokke.

- Vil aldri dominere igjen Med unntak av et halvårig vikariat i 2010, så er det nå 12 år siden trenerlegenden Nils Arne Eggen ga seg i 2002. Stokke mener at Rosenborg aldri igjen vil dominere på samme måte som under suksesstreneren.

- Tida går fort, og det meste er visket bort 12 år etter at tidenes norske fotballtrener ga seg. Alle store fotballepoker er synonyme med store trenere. Eggen utførte sanne fotballmirakler på høyt europeisk nivå, og man kan ikke forvente at det lar seg gjenskape, sier Roar Stokke.

Han tror at Rosenborg har tatt inn over seg at en lignende regjeringstid er utopi å tro på.

- RBK vil vinne seriegull igjen, men vil aldri dominere Skandinavia slik de gjorde. Kanskje en slik erkjennelse internt fjernet en unødvendig stor bør og et urealistisk forvenintningspress også, spør Roar Stokke.

KOMMENTATOR: Roar Stokke var ønsket i RBK-styret. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
KOMMENTATOR: Roar Stokke var ønsket i RBK-styret. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!