Rosenborgs første hjemmeseier

RBK har vært akterutseilt i tre år

Rosenborg er ikke på stell selv om Strømsgodset er slått på Lerkendal. Rosenborg har egentlig ikke vært på stell siden august 2017.

EN EKTE TRØNDER: Pål André Helland (nummer to fra høyre) kom fra benken og ga Rosenborg 1-0 på hodet. Det er sjelden vare fra den kanten. Men det snudde kampen for et RBK som var tydelig plaget, og som hadde ballen bare 38 prosent av tida før pause. Det er også sjelden vare på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
EN EKTE TRØNDER: Pål André Helland (nummer to fra høyre) kom fra benken og ga Rosenborg 1-0 på hodet. Det er sjelden vare fra den kanten. Men det snudde kampen for et RBK som var tydelig plaget, og som hadde ballen bare 38 prosent av tida før pause. Det er også sjelden vare på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Haugesund-Molde 0–3 (0–2)
  • Rosenborg-Strømsgodset 3–0 (0–0)

ROSENBORG HAR VUNNET årets første hjemmeseier og gleder seg over det. Alt hjelper der klubben er nå selv om Strømsgodset plaget dem voldsomt fram til 1-0 (68). Men tabellen, trenersituasjonen og ansvarsfraskrivelsen fra styrerommet forteller alt om hvordan det egentlig står til med Norges største fotballklubb.

Ikke spesielt bra.

I FJOR VAR Molde gode fra sesongstart og ledet Eliteserien etter sju serierunder på 16 poeng og ni plussmål. På samme tid var Rosenborg nummer 15, ti poeng og 15 mål bak.

I år har ikke Molde vært like bra, men tittelforsvarerne har likevel 19 poeng og tolv plussmål, samtidig som de løftet seg til en ny standard i Haugesund.

Det lover ikke bra for Rosenborg selv om laget akkurat nå er nummer tre på tabellen, og avstanden til toppen er to poeng og åtte scoringer mindre enn på samme tid i fjor.

PARALLELT MED DET som skjer på banen fra kamp til kamp, hvilket har vært en poengmessig opptur siden Eirik Horneland dro, jobber Rosenborg med det som alltid skjer etter en treneravskjed – den lange framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer