Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- RBK har vært helt overlegne

Fotball-Norge gratulerer trønderne med gullet. Lite imponert over resten av lagene.

GULL: Påskriften på Mikael Lustigs (t.v.) t-skjorte taler sitt tydelige språk: Rosenborg har tatt seriegull - et overlegent seriegull, mener norske fotballeksperter.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
GULL: Påskriften på Mikael Lustigs (t.v.) t-skjorte taler sitt tydelige språk: Rosenborg har tatt seriegull - et overlegent seriegull, mener norske fotballeksperter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Molde - Rosenborg 0-2.

Med seieren over Molde i kveld har Rosenborg sikret seg seriegullet. Fire runder før slutt står de uten tap i årets tippeliga.

- Det er bare å ta av seg hatten. De har vært helt overlegne i år. Veldig solide defensivt og med en imponerende lagmoral, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han mener det avgjørende har vært at RBK har holdt et stabilt nivå gjennom hele sesongen.

VELDIG VIKTIG: Trener  Erik Hamrén får skryt for å ha jobbet inn en god arbeidsmoral blant spillerne. I dag kunne svensken ta sin velfortjente seriegullsigar.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
VELDIG VIKTIG: Trener Erik Hamrén får skryt for å ha jobbet inn en god arbeidsmoral blant spillerne. I dag kunne svensken ta sin velfortjente seriegullsigar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Molde har spilt godt på sitt beste, men Rosenborgs laveste nivå er mye høyere enn Moldes laveste nivå. Trøndene har vært overlegne på stabiliteten.

- En klasse for seg
Arne Scheie er ikke overrasket over trøndersk dominans.

IMPONERT: Ekspertkommentator og tidligere landslagstrener Nils Johan Semb tar av seg hatten for RBK. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
IMPONERT: Ekspertkommentator og tidligere landslagstrener Nils Johan Semb tar av seg hatten for RBK. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Under Hamrén har de utviklet seg og blitt veldig gode defensivt, de slipper ikke inn noen tullemål. De har matchvinnere over hele banen. Jeg er spent på å se dem i mesterligaen neste år.

Karl Petter Løken gleder seg over at gamleklubben tar nok et seriegull.

- Rosenborg har vært litt bedre enn resten hele veien. De har vært veldig gode defensivt og har blitt bedre og bedre offensivt utover i sesongen. Det er en veldig, veldig fortjent seier fordi de har vært i en klasse for seg.

Viktig trener
Den svenske treneren Erik Hamrén får mye skryt av ekspertene.

- Han har betydd veldig mye for laget. Ikke minst har han gjort en veldig god jobb med spillernes holdninger, de er godt trengt både mentalt og fysisk, sier Semb.

Arne Scheie mener svensken har spilt en veldig viktig rolle i seriemesterskapet.

- Han har snekret sammen et lag som ikke gir bort mål. I tilleg har han kjøpt smart, ikke minst Prica, som ligger an til å bli toppscorer. De fungerer mye bedre sammen i år, mener Scheie.

Også Karl Petter Løken trekker fram arbeidsmoral som noe av det viktigste Hamrén har bidratt med.

- Han har vært veldig trygg. Har vektlagt arbeidsmoral og defensiv disiplin. Han har riktignok hatt en veldig god spillestall og bygge på, men likevel en veldig viktig faktor.

- Ikke et godt TL-år
Baksiden av jubelen for den overlegne seriemesteren er selvsagt mangelen på reelle utfordrere.

- Det har ikke vært et godt år for Tippeligaen. At Rosenborg har vært så overlegne sier mest om dem, men også litt om nivået. Målt mot Europa ser man at nivået har falt, sier Scheie.

Løken er også skuffet over årets sesong.

- Det har vært veldig veldig ujevnt nivå i år. Stabæk som vant i fjor er for eksempel mye dårligere i år, men de kan likevel ta sølvmedaljer. Det sier litt om nivåfallet.

Han mener Norge taper terreng til Europa relativt sett.

- Det er jo ikke tilfeldig at vi ikke er med i mesterligaen og europacupen, sier Løken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling