SKADEFRI: Rosenborgs Pål André Helland er tilbake i full trening og melder seg kampklar til toppkampen mot Stabæk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKADEFRI: Rosenborgs Pål André Helland er tilbake i full trening og melder seg kampklar til toppkampen mot Stabæk. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

RBK-Helland: - Det er pinlig irriterende og helt forjævlig

Men nå er RBK-profilen 100 prosent friskmeldt.

(Dagbladet): Pål André Helland hadde en forrykende sesongoppkjøring og eksploderte dessuten ut av startblokkene med to mål i serieåpningen mot AaFK.

Etter det har trønderens scoringsfest blitt avbrutt av to skadeopphold. Mot Sandefjord på norsk fotballs festdag, 16. mai, måtte 25-åringen sitte på tribunen.

- Det er så pinlig irriterende å sitte der. Det er helt «forjævlig». Jeg er i så vanvittig god form og vil bidra på banen, sier Helland til Dagbladet.

- Men heldigvis har laget gjort det bra. Det hadde vært sinnsykt frustrerende å sitte på tribunen å se laget ditt stange, forteller RBK-profilen.

Tviler på Stabæk Nå er imidlertid den landslagsaktuelle kantspilleren tilbake i full trening igjen og melder seg kampklar til toppoppgjøret mot Stabæk på Nadderud.

- Jeg er 100 prosent frisk og klar. Det er en utrolig deilig følelse, sier 25-åringen.

- Er det Norges to beste lag som møtes?

- For øyeblikket er det tilfellet. Det er bare å se på tabellen. Jeg er veldig imponert og litt overrasket over det Stabæk har fått til. De fikk bygd et veldig godt lag like før seriestart, med mange gode spillere og krydder på topp.

Helland tror imidlertid ikke Stabæk vil holde hele veien.

- Jeg tror de kommer til å falle av litt etter hvert, men de kommer til å kjempe på øvre halvdel. Fremdeles ser jeg på Molde og Odd som de største utfordrerne våre. Stabæk må vi regne med, mens Viking og Strømsgodset også har noe på gang, forteller den tidligere Hødd-spilleren.

Høy selvtillit Helland har notert seg for fem mål på kun fire starter i Tippeligaen. Fremdeles ligger han i rute til ett mål per kamp.

- Er det mulig å klare det?

- Ja, det er mulig. Jeg er så privilegert at jeg får spille i angrepet til et lag som skaper veldig mange målsjanser. Samtidig viser historikken i norsk fotball at ett mål i snitt er veldig vanskelig, svarer teknikeren.

Som kantspiller er det heller ikke hans primæroppgave å score. Targetspiss Alexander Søderlund har den oppgaven og har levert varene til de grader med ti mål på ni kamper hittil.

- Både jeg, Søderlund og Tobias Mikkelsen har scoret mye. Men det er Søderlund som i utgangspunktet skal være mestscorende. Det er han jo også. Så får vi andre heller bidra med mange assist, i tillegg til et tosifret antall scoringer, sier Helland.

- For meg er mål og assist like mye verdt. Dessuten spiller det ingen rolle hvem som scorer. Vi kan godt gå uten et eneste mål vi i angrepsrekka, hvis vi vinner seriegull. Det er det som betyr nå, tydeliggjør den landslagsaktuelle 25-åringen.

I FORM: Pål André Helland føler seg i vanvittig god form. Derfor har det vært veldig frustrerende å sitte på tribunen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FORM: Pål André Helland føler seg i vanvittig god form. Derfor har det vært veldig frustrerende å sitte på tribunen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer