MAKKVERK!: Pål André Helland er en av hundrevis som sliter med å få tilgang til Celtic TVs kampsending. Han raser på Twitter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MAKKVERK!: Pål André Helland er en av hundrevis som sliter med å få tilgang til Celtic TVs kampsending. Han raser på Twitter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Celtic - Rosenborg:

RBK-Helland og hundrevis av fotball-fans raser etter nett-TV-trøbbel: - Forbanna makkverk!

Teknisk rot med Celtics nett-tv-løsning, den eneste muligheten fotballfans har til å se oppgjøret fra Celtic Park.

(Dagbladet): Mens Rosenberg er i Glasgow for å kjempe om avansement i Champions League mot selveste Celtic, sitter lynvingen Pål André Helland hjemme i Norge og prøver å følge kampen.

Det er ikke lett. Den vises ikke på TV, og den eneste muligheten man har til å se kampen er gjennom Celtics egen TV-kanal.

Men det er det flere som sliter med.

«Forbanna makkverk!»

Deriblant Pål André Helland.

Han skriver: «Nå koker det greit hjemme i stua her, forbanna makkverk!»

Hundrevis av andre frustrerte fotballfans, både RBK-supportere og Celtic-supporterte, raser på Twitter. De klarer nemlig ikke å få tilgang til kampen, etter tilsynelatende teknisk trøbbel.

Dagbladet har gjennomgått Twitter-feeden for Celtic TV på Twitter. Det er tydelig at problemene er verdensomspennende og at hundrevis av fotballfans ikke får sett fotballkampen. Klagene strømmer inn på Twitter.

«En jævla vits»

Celtic TV har kommet med et svar på Twitter som ikke virker å fungere for flere.

- Dersom du opplever problemer, prøv å endre streamen fra auto til et annet strømmenummer, skriver kanalen.

Mange opplever imidlertid at dette ikke funker.

- Dette er en jævla vits. Noen må bli holdt ansvarlig for denne skandalen.

Ville ikke selge rettighetene

Nordmenn får ikke sett storkampen noe annet sted enn på Celtic TV etter at den skotske klubben nektet å selge fra seg TV-rettighetene til Viasat.

TV-kanalen forsøkte i det lengste å overtale Celtic til å selge, men de nektet.

I en pressemelding sier sportssjef i MTG Sport Norge, Anne Tufte, følgende:

- Vi har forsøkt å sikre oss rettighetene til å vise oppgjøret i flere dager. Men Celtic ønsker dessverre ikke å selge.

Viasat-kommentator Roar Stokke, måtte avbestille billetten til Glasgow.

- Dette er norsk klubbfotballs kuleste kamp i 2017. Sendinger fra Celtic Park er et fotballeventyr. Og ja, fotballfansen burde fått sett kampen, skriver Stokke i en tekstmelding til Dagbladet.

Lite begeistret

Heller ikke Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er begeistret for at supporterne - og det norske folk - ikke får med seg første kamp i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

- Jeg synes det er trist. Definitivt synes jeg det er trist, sa Ingebrigtsen da Dagbladet tok opp temaet på en pressekonferanse i går kveld.

- Jeg vet ikke hvilke argumenter Celtic har. De hadde 58.000 tilskuere mot Linfield (i andre runde), så de hadde vel klart å selge ut stadion, selv om kampen vises i Norge.