Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-Henriksen: - Blir mye video i jula

Håper på Brann i 8-dels.

(Dagbladet.no): Rosenborg trakk italienske Fiorentina i 16-delsfinalen i UEFA-cupen, det bør være overkommelig, mener RBK-trener Trond Henriksen.

- Det er jo bare gode lag i denne runden uansett, så Fiorentina er egentlig en grei trekning, sier han til Dagbladet.no.

Blir mye video i jula

Fiorentina ligger for øyeblikket som nummer fem i Serie A, og selv om laget kanskje ikke er så mye omtalt her til lands, inneholder stallen stjerner som Adrian Mutu og Christian Vieri, og også danskene Martin Jørgensen og Per Krøldrup.

Trond Henriksen innrømmer at han ikke har allverden kunnskap om Fiorentina per nå, så i jula blir det video.

- Ja, vi skal sette i gang med en gang, både i jula og etter jul blir det nok tid til forberedelser. Men vi har jo ganske god kjennskap til italienske lag fra før, og har jo klart oss godt både mot Inter og Milan, legger RBK-treneren til.

Muligheten til å møte Brann i en eventuell åttendedelsfinale ser han som ekstra moro.

- Brann trakk Everton? Ja da må vi jo si at begge lag egentlig har gjort en god trekning. Hvis vi skulle være så gode at vi går videre begge to, ville det være fantastisk for norsk fotball, sier Henriksen.

FORNØYD: Rosenborg-trener Trond Henriksen mener Fiorentina er en like grei motstander som de andre aktuelle lagene i 16-delsfinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
FORNØYD: Rosenborg-trener Trond Henriksen mener Fiorentina er en like grei motstander som de andre aktuelle lagene i 16-delsfinalen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Må matches skikkelig

Rosenborg merket mangel på kamptrening i innspurten av Champions League i høst, og håper å få kamper mot flere tøffe motstandere på nyåret.

- Vi begynner oppkjøringa i januar, med kamper mot blant andre FC København. Så får vi se om vi kan få i stand flere tøffe motstandere. Men den største utfordringen blir at vi klarer å matche oss godt nok inn mot kampene., sier «Rambo» til Dagbladet.no.

Tror på forsterkninger

Når det gjelder nye spillere, jobber klubben fortsatt hardt for å få inn forsterkninger.

Men at Adrian Mutu og Christian Vieri kommer til Lerkendal, betyr ikke at Rosenborg slenger i vei ekstra millioner for å få sikret seg for eksempel Rune Allmenning Jarstein.

- Hehe, nei, trekningen spiller ingen rolle i så måte. Vi jobber videre på samme måte, og håper og tror på forsterkninger før overgangsvinduet stenger, sier Henriksen.

STJERNE: Adrian Mutu, med trøblete fortid i Chelsea og Juventus, er Fiorentinas toppscorer denne sesongen. Snart kommer han til Lerkendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media