RBK henter kokaindømt spiller

- Skal være en skikkelig fyr, sier Bratseth.

(Dagbladet.no): De to uruguayanske landslagsspillerne Alejandro Lago (26) og Sebastián Eguren (24) er på vei til Rosenborg. 

- De eneste som gjenstår er medisinsk test og undertegning. De kommer til Trondheim tirsdag eller onsdag, sier Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth til Dagbladet.no.

Eguren ble utestengt fra fotballen i seks måneder i fjor vår etter å ha testet positivt på kokain i en kamp for sin daværende klubb, Nacional, borte mot El Nacional fra Ecuador, skriver Soccernet.

Drakk te

Klubben hevdet at den positive prøven skyldtes at Eguren hadde drukket koka-te, som i Andesfjellene brukes for å motvirke de negative effektene av store høyder. Kampen ble spilt 2800 meter over havet i Quito.

- Vi er selvsagt klar over dette. Det er jo ingen hemmelighet, men vi har sjekket dette nøye, sier Bratseth.

- Slik vi har fått dette forklart, går alle fotballspillere i Uruguay alltid rundt med en termos med urtete som de drikker av. Når de var i Equador fikk de en litt annen te enn til vanlig. Eguren ble trodd av sitt eget forbund, og fikk minstestraffen.


- Skikkelig gutt
Rosenborg har fått hjelp av nordmannen Terje Liverød, som har et godt kontaktnett i latinamerikansk fotball.

- Liverød har fulgt Eguren siden han var en ung spiller, og det har aldri vært noe tull med ham. Det skal være en skikkelig gutt. Vi velger å gi ham en sjanse, sier Bratseth.

Eguren er en offensiv midtbanespiller med 12 A-landskamper. Lago er forsvarer, og har spilt for Uruguay 20 ganger.

- Dette er ingen impulshandling. Jeg har samarbeidet med Rosenborg i tre år. Vi har jaktet på spillertyper. Klubben har kommet ned for å se og møte spillerne, sier Liverød.

Høyt sportslig nivå

Rosenborg har avtalt kontrakter på tre og et halvt år, altså ut 2008-sesongen.

- Vi er veldig godt fornøyd. Dette er spillere på et så høyt nivå at det ikke skal være mulig å hente dem til Norge. Dette åpner helt nye muligheter for oss, sier Rune Bratseth.

Samtidig har ikke Rosenborg måtte sprenge budsjettet, verken for å lønne Lago og Eguren, eller for å kjøpe dem til Trondheim.

- Neida. Vi er på et prisnivå du ikke får norske U-landslagsspillere for. Og dette er etablerte spillere med erfaring fra et søramerikansk landslag.

- Kapteinstype

Rune Bratseth beskriver Alejandro Lago som en fysisk sterk forsvarer med god fart, duellsterk, rutinert og tøff. Han er også en type som går framover på banen.

- Sebastián Eguren er kapteinstype, sier Bratseth.

- Da mener jeg ikke at han skal gå rett inn og være kaptein, men han er en type som står fram på banen, er tydlig og synlig og liker å være sentral. Han har gode pasninger og en god skuddfot, sier Bratseth.

Ingen panikkhandling

Bratseth understreker at dette ikke er en panikkhandling fra et Rosenborg i trøbbel. De har fulgt fire spillere i Uruguay lenge, og henter omsider to av dem.

- De to andre er nok rett og slett for gode og attraktive til at vi kan få dem, sier han.

Sportsdirektør Bratseth sier imidlertid at det ikke er sikkert RBK ville tatt denne sjansen om de var i en annen tabellposisjon.

- Hvis vi hadde ledet serien, er det ikke sikkert vi hadde gjort det samme. Å kjøpe spillere er alltid en risikosport, sier han.

Samtidig vil han ikke skru opp forventningene til de to uruguayanerne for mye.

- Vi må være forsiktige med å forvente at det er de som skal snu trenden. Først må de få tilpasse seg vår kultur og vår fotball, sier han.

UTESTENGT: Sebastián Eguren var utestengt etter å ha testet positivt på kokain i fjor. RBK stoler på informasjonen de har fått om at det var et uhell, og at Eguren er en redelig fyr.