RBK hentet fredsmekler til Tørum og Eggen

Det reddet ikke forholdet.

(Dagbladet.no): Sist uke fortalte Rosenborgs sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen om det vanskelige samarbeidet med daværende trener Knut Tørum.

- Jeg har prøvd, og Knut har nok prøvd han også, sa Eggen.

Det endte som kjent med at Knut Tørum måtte forlate jobben to dager seinere.

RBKs styreleder Terje Svendsen er i hardt vær etter Tørums avgang. I dag forteller Svendsen til Adresseavisen at konflikten mellom Eggen og Tørum var så vanskelig å løse at klubben søkte eksperthjelp utenfra.

Problem siden sommeren

Det er et skritt Rosenborg ikke tidligere har gått til i organisasjonsmessige spørsmål. Svendsen ser det ikke som et nederlag for klubben.

- Vi kan ikke ha folk som kan alt. Innimellom må vi ut for å hente kompetanse og søke råd, sier han.

Men rådene utenfra klarte altså ikke å løse floken. Selv om omfanget av konflikten først ble offentlig kjent sist uke, har det ulmet under overflaten siden i sommer.

HJELPEN HJALP IKKE: RBKs styreleder Terje Svendsen (t.h.) forteller at klubben søkte hjelp utenfra for å løse samarbeidsproblemene til sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen (t.v.) og trener Knut Tørum. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HJELPEN HJALP IKKE: RBKs styreleder Terje Svendsen (t.h.) forteller at klubben søkte hjelp utenfra for å løse samarbeidsproblemene til sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen (t.v.) og trener Knut Tørum. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Det er ikke bare den siste uken som har bydd på utfordringer. Det har vart siden i sommer, og det kulminerte med torsdagens pressekonferanse. Det er en ekstra utfordring å få orden på samarbeidsproblemer i sportslig avdeling. Vi har hatt en omfattende prosess for å løse det, men vi har ikke lyktes. Hovedtreneren ville ha ansvaret alene, og da ble det slik, sier Svendsen.

- Respekt for supporterne

Svendsen sier i en annen artikkel i Adresseavisen at han ikke akter å trekke seg fra styreledervervet.

Søndag satt han på tribunen og så RBK-supporterne i Kjernen heise et banner der det sto «Svendsen, avgå! Svin!». Svendsen mener han må tåle såpass.

- Jeg mistet ikke fatningen. Jeg har kjempestor respekt for supporterne våre. De har all rett til å si fra, og det må de ha lov til. Jeg tåler det som ble gjort på Lerkendal, men jeg ønsker at vi oppfører oss ordentlig når vi kommuniserer, sier Terje Svendsen.

RBK hentet fredsmekler til Tørum og Eggen