Cupen

RBK-Horneland fyrte seg opp

Rosenborg spilte en skrekkelig første omgang mot 4.-divisjonslaget Rørvik. - Det var ampert i pausen, sier Anders Trondsen etter 3-1-seieren.

MISFORNØYD FØR PAUSE: Eirik Horneland fortsetter å trøble med Rosenborg, men denne gang ble det i det minste seier. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MISFORNØYD FØR PAUSE: Eirik Horneland fortsetter å trøble med Rosenborg, men denne gang ble det i det minste seier. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer
  • Rørvik – Rosenborg 1-3 (1-1)

RØRVIK (Dagbladet): Rørvik i Nord-Trøndelag inviterte til fest da Rosenborg kom på besøk i cupens første runde i ettermiddag.

En større motstander kunne ikke 4.-divisjonslaget fått. Og for en første omgang det ble: Rosenborg tok ledelsen etter fire minutter ved Gustav Valsvik. Men etter halvtimen utliknet hjemmelagets Olav Andre Nygård Fausa. Da var det fest på stadion.

I andre omgang ble divisjonsforskjellene større. Da Anders Konradsen og Erik Botheim økte til 2-1 og 3-1 tidlig i omgangen, var kampen kjørt.

Første på 37 dager

3-1-triumfen var Rosenborgs første seier på 37 dager (3-0 over Norrköping 25. mars). Men veien fram ble kronglete.

- Det er godt å få en seier. Første runde i cupen er alltid et bananskall, sier trener Eirik Horneland til Dagbladet.

FOLKSOMT: Folk hadde møtt opp i stort antall for å følge Rørvik mot Rosenborg på kunstgressbanen.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FOLKSOMT: Folk hadde møtt opp i stort antall for å følge Rørvik mot Rosenborg på kunstgressbanen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Og første omgang var ikke god. 1-1 til pause - mot et 4.-divisjonslag - var alt annet enn godkjent. Midtbanespiller Anders Trondsen bekrefter at det var mye følelser i garderoben.

- Stemningen var ikke bra. Det var ampert. Og det skal det være. Det er greit at du bommer på pasninger. Men innsatsen skal ligge i bånn. Når vi taper dueller mot spillere vi skal være sterkere enn, så går det på holdninger. Da er det greit å høre det.

Horneland bekrefter at han fyrte seg opp i pausen:

- Jeg sa akkurat det jeg mente. Jeg synes vi klarte å løfte oss, slik at vi kom bra fra det i andre omgang.

- Hva var feil?

- Jeg var ikke fornøyd med «attituden» i første omgang. Jeg synes vi var passive i duellene. Vi var passive med tanke på å skape nok tempo. Det var ikke nok intensitet i kampen. Det ga jeg beskjed om. I andre omgang var det høyere tempo både i hodet og beina.

Rosenborg stilte ikke med et toppet mannskap. Horneland valgte å spare spillere som Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Tore Reginiussen og André Hansen.

Da Dagbladet snakket med treneren dagen før kampen, var han klar på at han ikke ville bruke energi på å kartlegge Rørvik.

- Vi fokuserer på oss selv, sa han. Men muligens burde han tenkt annerledes: Da feilpasningene florerte i første omgang, var det spredt latter blant tilskuerne på tribunen.

- Rosenborg er ikke rare greiene, sa en person.

Rosenborg hadde ballen mest. I «gamle dager» er det lett å tenke at laget ville ledet 9-0 mot et 4.-divisjonslag ved pause. Men første omgang bekreftet på mange måter det Horneland sliter med: Tempo i angrep, presise pasninger, målsjanser og mål.

Kjempet heroisk

At et 4.-divisjonslag skulle holde kampen helt ut mot Rosenborg, ville vært for utrolig til å være sant. Og det ble det også. Rørvik kjempet heroisk, hadde sine sjanser, men ferdighetene kom til kort.

RØYKLA STADION: Rosenborg-fansen sørget for fyrverkeri før kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RØYKLA STADION: Rosenborg-fansen sørget for fyrverkeri før kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Etter Konradsens og Botheims scoringer i andre omgang, klarte hjemmelaget aldri å reise seg.

- Jeg synes vi åpnet bra og hadde god kontroll. Da virket det som om vi trodde vi kunne cruise inn. Men vi spilte på oss dumme brudd. Det gjorde at de fikk energi, påpeker Anders Trondsen