Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League-kvalik

RBK hylles i Nord-Irland

Storavis: - Linfield-forsvaret revet i stykker av stilige norske mestere.

TOPP KLASSE: Pål André Helland spilte en strålende kamp mot Linfield. Én scoring og to målgivende viser at det fortsatt er kvalitet i veteranen. Foto: NTB scanpix
TOPP KLASSE: Pål André Helland spilte en strålende kamp mot Linfield. Én scoring og to målgivende viser at det fortsatt er kvalitet i veteranen. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg - Linfield 4-0

Rosenborg levnet ingen tvil om avansement da laget slo Linfield fra Nord-Irland 4-0 i går kveld. Til sammen - over to kamper - vant Rosenborg 6-0, og er klare for andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Der venter den hviterussiske giganten BATE Borisov.

I Nord-Irland slikker Linfield-fansen sårene i dag. Samtidig er Rosenborg gjenstand for positiv og hyggelig omtale i avisene der borte. Som vanlig slår de britiske avisene på den verbale stortromma.

STORE OVERSKRIFTER: Slik presenterer Daily Mirror Linfields 4-0-tap for Rosenborg. Avisa hevder det nordirske laget ble revet i stykker.
STORE OVERSKRIFTER: Slik presenterer Daily Mirror Linfields 4-0-tap for Rosenborg. Avisa hevder det nordirske laget ble revet i stykker. Vis mer

- Linfield-forsvaret ble revet i stykker av stilige norske mestere, skriver Nord-Irland-utgaven av Daily Mirror.

Belfast Telegraph melder:

- Linfield ble banket 4-0 av et effektivt Rosenborg i den andre kampen av første kvalifiseringsrunde. Rosenborg plasserte Linfield på gaffelen med dobbel scoring av Anders Konradsen, og med mål fra innbytter David Akintola og Pål André Helland.

Folksomt

Overraskende mange tilskuere hadde tatt turen til Lerkendal stadion i går kveld. Temmelig nøyaktig 11 904 personer så et variabelt Rosenborg i første omgang. I andre omgang tråkket spillerne på gassen, gjorde alt enklere og sørget for å sende Linfield hjem i skam.

Der Rosenborg tidligere i sesongen har fått bank - både sportslig og verbalt - har det vært tydelig framgang å spore de siste ukene.

- Rosenborg var bedre enn Linfield. Så enkelt er det, skriver Belfast Telegraph. For Linfield venter nå HB Torshavn i Europa League-kvalifiseringen.

- De (Linfield) kommer ikke til å være i nærheten av å møte kvaliteten til Rosenborg, erklærer Daily Mirror.

- Rosenborg var den dominerende makten i en underholdende forestilling.

ROSENBORG-BENKEN: Eirik Horneland (ytterst til høyre) hadde som vanlig et betraktende blikk på det som skjedde. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
ROSENBORG-BENKEN: Eirik Horneland (ytterst til høyre) hadde som vanlig et betraktende blikk på det som skjedde. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Trener Eirik Horneland - som flere hadde begynt å tvile på, muligens også ham selv - var som vanlig ærlig etter kampen:

- Jeg sitter igjen med et trygt og godt avansement, sa han til TV 2.

- 6-0 sammenlagt er fint. Jeg synes første omgang ikke var all verdens, da spilte vi på for lavt gir og ønsket ikke å underholde nok. I andre omgang klarte vi å løfte oss en del hakk, og puttet på tre mål.

15 seriemesterskap

Hva så med neste motstander - BATE Borisov?

Laget kan skilte med 15 seriemesterskap i Hviterussland, og er en gjenganger i de europeiske turneringene. Rosenborg har bortekamp onsdag. Returen spilles på Lerkendal uka etter.

For klubben - som har slitt med å trekke tilskuere til Lerkendal denne sesongen - ligger det mye kjærkomne penger i potten ved i lykkes i Europa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media