RBK i E-liga - Chelsea ute

LONDON/OSLO (Dagbladet): Allerede i 2002 kan en europeisk superliga - uavhengig av UEFA - være et faktum. Engelske aviser avslørte i går at flere av Europas storklubber allerede har blitt enige om å bryte ut og danne sin egen serie. Rosenborg skal ha fått plass. Chelsea har ikke.

Men i Trondheim har man ikke hørt noe som helst.

- Vi har aldri fått noen henvendelse, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth.

- Dessuten har jeg ikke særlig tro på at vi vil bli innlemmet blant «de store». Vi er ikke blant de mest interessante klubbene med tanke på TV-avtaler.

Utbrytergruppa, som ledes av AC Milan-boss Silvio Berlusconi, bekrefter at det arbeides med «en serie uavhengig av UEFA».

Ifølge flere engelske aviser er det snakk om ikke bare én, men to serier med 16 lag i hver.

Blir dette en realitet, vil ikke de involverte lagene lenger delta i de tradisjonelle europacupene.

Bare inviterte lag får være med, og ingen blir invitert uten å ha gullsponsorer og gullkantede TV-avtaler i ryggen.

- Vi har jo hørt at en slik superliga skal være på trappene, men jeg tror en Mesterliga i utvikling klarer å holde den unna, sier Bratseth.

Avisa Sunday People mener allerede nå å vite hvordan de to superliga-seriene er tenkt sammensatt. Her er lista:

Superliga 1

Juventus, Inter, Milan, Borussia Dortmund, Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Ajax, PSV Eidhoven, Manchester United, Arsenal, Monaco, Paris St. Germain, Porto, Galatasaray og Rosenborg.

Superliga 2

Atletico Madrid, Lazio, Parma, Liverpool, Standard Liege, Anderlecht, Benfica, Brøndby, Feyenoord, Marseilles, Glasgow Rangers, IFK Göteborg, Rapid Wien, Olympiakos, Slavia Prague og Steua Bukarest