RBK i skammekroken

Etter 5-0 over Djurgården lørdag ble Rosenborg i går kveld satt i skammekroken av lille Kongsvinger. Det er mange måter å lære god fotballatferd på.

Og for å ta det RBK-verste først før de naturlige forklaringene fra Abrahallen forteller hvorfor og hvordan trønderne kunne tape 2-4 for et nyopprykket lag til 1. divisjon:

Kongsvinger var klart best og sifrene kunne vært enda styggere!

- KIL var et friskt pust, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

- De sto på i 90 minutter, hadde god bevegelse og sjøl om de byttet ut fire eller fem mann så ble de ikke dårligere av den grunn. Så resultatet var greit nok det - vi fikk oss en skikkelig vekker.

- Lærdommen etter en slik kamp må være at du må yte maksimalt uansett hviket lag du møter.

Direkte flaut

- Det var ikke uflaks engang - det var bare dårlig, sier Rosenborg-trener Ola By Rise. - Og i tillegg var det flaut. For sjøl om vi bestemte oss for å gjøre noe med en dårlig førsteomgang i pausen (1-2) så klarte vi ikke det heller.

- Kongsvinger gjorde oss urolige med ballen i laget og uten tempo i pasningspillet var vi sjanseløse.

I tillegg var forsvarspillet hårreisende. I går kveld slapp trønderne inn mål på sjanser som ikke kunne registreres som sjanser før etter at KIL hadde scoret. Og etter at Rosenborg hadde tatt ledelsen 1-0 var det Kongsvinger som styrte hele veien hjem.

Harald Martin Brattbakks 2-4 i det 90. minutt var et trøstemål for Norges desidert beste fotballag.

I RBK-trenerens hurtiganalyse av kampen er det bare en mann som får godkjent. Eller gutt om du vil - Per Ciljan Skjelbred er nemlig bare 16 år og guttungen som vant fotballprogram-konkurransen «Proffdrømmen» på TV3 for et års tid siden.

- Det eneste lyspunktet, sier Ola By Rise til Dagbladet.

- Resten handler om at Kongsvinger vant veldig fortjent.

Troll i Sandstø-ord?

Allerede her og nå aner vi små, lure smil rundt om i Fotball-Norge. At Rosenborg får en skikkelig karamell av et lag som i fjor spilte i 2. divisjon, vil gi Odd-trener Arne Sandstøs Tippeliga-profetier - han tror LSK tukter RBK i år - spydige bein å gå på. Og Ola By Rise vet det uten at det plager ham nevneverdig.

Fordi vinteren så langt har vist at laget hans minst er like godt som tidligere utgaver. Når spillernes hoder er med fra kampstart.

- Du kan godt si det, fortsetter By Rise. - Hvis innstillingen er dårlig - hvilket jeg ikke trodde den var da vi satt i garderoben før kampen - så er det for seint å gjøre noe med det når kampen starter. Men jeg ser dette som et engangstilfelle og ikke noe annet.

- Kall det en vekker og et bevis på at vi ikke kan levere slike kamper uten å tape i Tippeligaen.

SVAKT: Rosenborg-trener Ola By Rise og lagets toppscorer, Harald Brattbakk, har garantert en del å snakke om etter pinlige 2-4 for Kongsvinger.