- RBK ikke ærligere enn andre lag

Sportsdirektør Rune Bratseth vil forby RBK-spillerne å filme. Men trener Ola By Rise misliker at RBK framstilles som fotballetikkens frontsoldater.

Benficas saboterende skadebløffer på Lerkendal skapte debatt i Fotball-Norge i går. Tidligere toppdommer Rune Pedersen gikk ut i NRKs «Her og Nå» med tanker om at norske fotballverdier bør overføres til søreuropeerne. Sosialantropolog Jan Brügger svarte med at dette grenset til rasisme. Etter kampen gikk Rune Bratseth hardt ut mot Benficas ødeleggende uthalingstaktikk. I går satt Bratseth med behov for å rydde opp i eget hus. På grunn av Christer Basmas forsøk på å filme seg til straffe i andre omgang.

- Christer filmet. Slikt skal vi ikke ha noe av, sier Rune Bratseth.

Han kommer til å presisere dette overfor spillerne.

- Dette kommer til å bli nevnt. Om vi sier at vi ikke aksepterer filming, så kan vi ikke akseptere dette hos oss sjøl heller. Det hadde vært ekkelt og gitt en flau smak om vi fikk straffe på den situasjonen og kom oss videre slik, sier Bratseth.

Ikke snillest

Trener Ola By Rise var for sin del opptatt av å korrigere bildet av Rosenborg som de snilleste i klassen.

- Vi skal ikke være så moralistiske. Vi er ikke ærligere og redeligere enn andre lag, og har ingen rett til å bestemme hva som er galt eller riktig i internasjonal fotball, sier han.

Sjøl mener By Rise at Basma ramlet.

- Christer er ingen skuespiller, sier han.

Gratulerte keeperen

Men Basma innrømmer at han falt for eget grep da han ble straffet med gult kort for filming.

- Det var for så vidt greit. Derfor gadd jeg ikke protestere. Keeperen touchet meg så vidt, og da tenkte jeg at det var muligheter. Jeg ventet at han skulle komme med hele beinet, men han trakk seg i siste øyeblikk. Rutinert gjort, sier Basma.

Ola By Rise hadde bare lovord om den utskjelte Benfica-keeperen Moreira.

- Jeg gikk bort og gratulerte ham med en god kamp. Han er en ung gutt som ble helten på laget sitt. Jeg har vært keeper selv, og vet hvordan den jublende følelsen er, sier By Rise.