NEDE FOR TELLING: Pål André Helland ble truffet på et sted han absolutt ikke burde bli truffet lørdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NEDE FOR TELLING: Pål André Helland ble truffet på et sted han absolutt ikke burde bli truffet lørdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

RBK ikke i Champions League-form

Rosenborg må heve seg før møtene med svenske Norrköping - og nå kan Odd tette luka i Tippeligaen.

• Bodø/Glimt - Rosenborg 0-0

BODØ (Dagbladet): Rosenborg spiller hjemme mot de svenske mestrene 13. juli og borte 20. juli.

Trønderne har ikke vært kvalifisert for gruppespillet i Champions League på flere år - og det er et overordna mål for Kåre Ingebrigtsen & co å heve forbannelsen i år.

Men da må kvaliteten opp et par hakk.

På Aspmyra fikk Glimt med seg et fortjent poeng i bunnstriden - mot et Rosenborg som ikke maktet å riste av seg bodøværingene.

Og i morgen kan Odd tette igjen luka i Tippliga-teten. Eller iallfall redusere den til tre poeng, gjennom å slå Vålerenga borte.

- Det var absolutt ingen Champions League-takter over oss, nei. Glimt var nærmest seieren. At vi fikk med oss ett poeng på en dårlig dag, får vi bare ta med oss, sier Pål André Helland til Dagbladet.

Heller ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd:

- Vi gjorde ingen strålende kamp. Vi hadde dårlig tempo på ballen. Det var ingen sprut i beina, sa han til TV 2 etterpå.

Uheldig lynving Trond Olsen - som scora både da Glimt senket Rosenborg 1-0 på Aspmyra i fjor, og da Glimt klarte 1-1 på Lerkendal - var ikke like heldig i årets første oppgjør klubbene imellom.

Før pausen gjorde han flere farlige forseringer med farten sin, men lyktes ikke i de avgjørende trekk.

Heller ikke etter hvilen klarte 32-åringen å gjøre som i fjor.

Milan god Milan Jevtovic, på motsatt ving, jobbet godt og intenst, og hadde flere gode innlegg. Den listige serbiske angriperen var rett før pause nær ved å øke målkontoen sin (fortsatt delt andreplass på toppscorerlista med seks goaler, to færre enn Lillestrøms Fred Friday).

23-åringen skar inn fra høyre, og fikk god tid til å lade venstreslegga. Men skuddet curlet ikke tilstrekkelig, og snek seg utenfor det lengste hjørnet til Pavel Londak (som på dette tidspunkt hadde steppet inn for Andre Hansen i Rosenborg-buret).

Den som kom nærmest Rosenborg-scoring før pause, var kaptein Mike Jensen.

Den danske midtbanespilleren trillet ballen like utenfor målet til Glimt-keeper Simon Thomas midtveis i omgangen. Og deretter like før pause, da Mathias Viljamsson headet tilbake og ned til ham. Men Jensen traff ikke helt.

Fyrverkeri Andre omgang ble faktisk et lite fyrverkeri idet regnet satte inn.

Spillet bølget frem og tilbake, og det ville vært hipp som happ om Glimt eller Rosenborg vant oppgjøret.

Kanskje kom Glimt aller nærmest. Først ved Fitim Azemi, som etter glitrende forarbeid av Jevtovic måtte se Pavel Londak redde mesterlig.

Londak var forøvrig Glimt-keeper så seint som i vinter, da han etter nesten 10 år i Bodø valgte å signere for trønderne. Londak fikk sin Tippeliga-debut for Rosenborg mot gamleklubben da førstekeeper Andre Hansen fikkk en smell i en duell før pause.

Sjanser mot slutten Den andre kanonsjansen til Glimt etter pause, kom da Azemi i god posisjon skjøt i et Rosenborg-bein og over.

Det skal sies at Rosenborg avsluttet matchen med et visst trøkk. Og at et innlegg fra Mike Jensen, som fikk en styring, gikk i stolpen og ut i brytet på Glimt-keeper Simon Thomas før ballen trillet like utenfor.

Og at den samme Thomas reddet ett poeng for Glimt med en sterk inngripen ved nærmeste stolpe, på et skudd fra Pål André Helland rett før slutt.