Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål André Helland avbrutt i NRK-intervju:

RBK-ikoner raser: - Pinlig!

Pål André Helland ble i går avbrutt i et intervju med NRK. Det har skapt mange reaksjoner fra eksperter og tidligere RBK-spillere. Nå beklager klubben.

AVBRUTT: Pål André Helland ble i går avbrutt av mediesjef Trond Alstad under et intervju med NRK.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
AVBRUTT: Pål André Helland ble i går avbrutt av mediesjef Trond Alstad under et intervju med NRK. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

I går snakket Rosenborg-spiller Pål André Helland med NRK i forkant av storkampen mellom Rosenborg og Molde som spilles på søndag. Da han fikk spørsmål fra NRK om en Twitter-melding fra Ranheim-spiller Michael Karlsen.

I meldingen ga han støtte til Helland, som har slitt med spilletid den siste tida. Dette var hans Twitter-melding:

- Det e feil når lånesoldata har klippekort foran en trønder med 160 kampa for klubben. Pål André Helland sitt på benken å bryr sæ mest av all. Blør svart og hvit. Defensive kvaliteta blir prioritert i stedet for en som e offensiv og skapende. Det vises på tribunen. Folk bryr sæ ikke lengre.

Da Helland fikk spørsmål av NRK om hans tanker rundt Twitter-meldingen, brøt Rosenborgs mediesjef Trond Alstad kjapt inn.

- Vi snakker ikke om Mikke Karlsen og hva Ranheim mener. Det har vi snakket om før. Hva han mener får Ranheim svare på, sa Alstad.

- Jeg humret og flirte

Intervjuet har skapt mange reaksjoner fra både eksperter og tidligere Rosenborg-spillere.

Spesielt på Twitter er det mange som reagerer på episoden, og med tanke på Rosenborgs svake form, så kan man si at kritikken mot klubben kommer på et dårlig tidspunkt.

Blant dem som reagerer, er RBK-legende Roar Strand. Han har 417 kamper for trønderne, og 49-åringen er rystet over det han så på NRK i går.

Han skrev dette på Facebook da han så hendelsen:

- Rystet over NRKs sportsinnslag i dag hvor Alstad avbryter Helland i intervju. Håpløst at en organisasjonssjef legger munnkurv på spillere. Hvor er åpenheten? Pinlig! skrev Strand på Facebook-profilen sin.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen reagerte også på intervjuet på Twitter.

Til Dagbladet sier han at dette var helt fremmed for ham da han var RBK-spiller selv.

- Nei, den gangen var det nesten fritt fram. Jeg har sikkert fått beskjed i etterkant av noen intervjuer om ting jeg ikke burde sagt, sier «Mini».

Den tidligere Rosenborg-helten måtte klø seg i hodet da han så intervjuet med Helland.

SLÅSSKAMP: Flere fotballsupportere endte i slåsskamp før kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm i Trondheim lørdag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: Privat Vis mer

- Jeg lå på senga på hytta da jeg så hendelsen. Jeg må si at jeg humret og flirte da jeg så det. Jeg tenkte: «Er vi der igjen nå?». Rosenborg har klart å gjøre en uskyldig greie til en uhyggelig sak, sier «Mini» og fortsetter:

- Hvis du ikke har tiltro til dine egne spillere, så har du et problem. Jeg har ingen problemer med at de passer på spillerne sine, men når de bryter inn på den måten, så burde alle skjønne at det ikke er måten å gjøre det på.

- Ikke til å tro

TV 2s fotballekspert og tidligere IK Start-spiller Jesper Mathisen stusser også over hvordan intervjuet ble håndtert på. Også han var ute på Twitter og sa sin mening om hendelsen.

Til Dagbladet omtaler Mathisen det hele som «skivebom».

- Helland er en av de flinkeste spillerne i disse situasjonene, og han hadde sikkert bare fleipet tilbake. Da hadde det ikke blitt en sak, som det nå har blitt.

- Er det nok åpenhet i Rosenborg?

- Nei, det er tydelig at det ikke er det. Jeg hadde skjønt om det var en ung spiller som hadde fått liknende spørsmål, og de hadde gått i veien for å skjerme ham litt fra pressen. Men Helland er den største profilen deres og kanskje en av deres beste spillere. Det er ikke til å tro, og det er mange som klør seg i hodet og tenker hva som foregår.

Mathisen, som selv har spilt på det øverste nivået med sitt IK Start, opplevde ikke liknende som spiller.

- Alle klubber har mediesjefer som gir opplæring til spillerne og prøver å gi en kurs om hva man skal si og hvordan man skal oppføre seg i intervjusituasjoner. Men i de fleste klubber tror jeg at det er sunn fornuft som gjelder. Fotballen er en ufarlig greie, og det at Helland skal gi en kommentar på Twitter-meldingen til Michael Karlsen, burde være en ufarlig greie, sier sørlendingen.

Rosenborg beklager

Mediesjef Trond Alstad har blitt kontaktet av Dagbladet i forbindelse med kritikken. Han vil ikke kommentere kritikken, og skriver i en SMS at de fokuserer på Molde-kampen.

Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, har derimot beklaget på vegne av klubben.

- Vi avbrøt intervjuet og det beklager vi. Vi har beklaget til NRKs journalist, og jeg har snakket med Trond som også beklager. Sånn skal vi ikke ha det, sier Dyrhaug til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media