RBK-jakt på Brattbakk

Sigurd Rushfeldts (27) spontanovergang til Benfica etterlater seg et digert høl i den offensive enden av Rosenborg. I Glasgow sitter mannen som kan fylle det: Harald Brattbakk (28). - Vi har vært i kontakt med Harald, bekrefter Rosenborg-trener Nils Arne Eggen. - Harald vil være perfekt, sier Rushfeldt.

Harald Brattbakk selv har nettopp kommet tilbake til Skottland etter ferie på Mauritius, men bekrefter kontakten med klubben han forlot etter 1997-sesongen. - Jeg vil naturligvis ikke avvise muligheten for Rosenborg-spill, men trenerskiftet i Celtic (Kenny Dalglish/John Barnes) gir håp om mer spilletid i framtida.

- Alle spillerne står i utgangspunktet likt, og det er en spennende periode nå. Jeg vil gjerne spille her i Celtic også, sier Brattbakk.

Han har tre år igjen av kontrakten med Celtic - uten at det betyr så mye.

For - som Nils Arne Eggen sier:

- Vi kan kjøpe de vi vil ha.

Men Eggen påpeker også på det sterkeste:

- Vi vil veldig ugjerne svekke våre konkurrenter.

Anbefale

Derfor ser Rosenborg utenlands etter erstattere både til Rushfeldt og Runar Berg. Og fortrinnsvis etter nordmenn med bakgrunn i Rosenborg.

- Vi ser både etter en spiss og en indreløper, sier Eggen.

Brattbakk var toppscorer i Tippeligaen tre år på rad - i 94, 95 og 96. I 1997 endte han på 23 scoringer, bare slått av spisskollega Rushfeldt - med 25. Brattbakks påfølgende overgang til Celtic ble samtidig en sperre for Rushfeldts muligheter til å reise utenlands.

Nå er det Rushfeldts utenlandstur som kan sende Brattbakk hjem igjen til Norge. Og Rushfeldt unner både Rosenborg og Brattbakk en slik løsning.

- Det kan jeg bare anbefale på det sterkeste. Det ville vært perfekt, sier Sigurd til Dagbladet.

Han har fulgt med litt på Brattbakks karriere i skotsk fotball.

- Jeg har registrert at Harald har slitt litt, sier Sigurd.

Selv ble han Benfica-spiller i løpet av tre dager. Tilbudet på 30 millioner var 10 millioner høyere enn det Marseille kom med for noen uker siden - og akseptabelt for Rosenborg.

- Jeg hadde egentlig skjøvet proffplanene litt i bakgrunnen, så dette kom som en stor overraskelse. Nå er jeg utrolig fornøyd, sier Sigurd til Dagbladet.

Han innrømmer at han føler litt med Rosenborg, som i løpet av tre dager har mistet både toppscoreren og den kanskje beste midtbanespilleren.

- Jeg var villig til å være i Rosenborg til etter at Champions League var ferdig. Men Benfica ville ha meg fortest mulig, og slik ble det, sier Sigurd.

Sole seg

Han reiser fra Rosenborg 12. juli, men innen den tid skal han ned til Portugal for å gjøre unna den obligatoriske legesjekken. Han tar med seg samboeren, Marita. Hva hun skal gjøre?

- Sole seg, sier Sigurd.

Kontrakten er på fire år. Det skal mye norsk sommer til for ikke å bli brun på den tida.

- Det er et deilig klima der nede. Og god fisk, sier Sigurd.

Han spiller mot Moss på Melløs i dag, men hadde akseptert å havne på benken.

- Jeg har forståelse for at klubben kanskje vil bruke andre spillere enn meg akkurat nå, sier Sigurd.

Liten filosof

Etter planen får han med seg tre kamper (Moss i dag, Brann onsdag, Lillestrøm søndag) for Rosenborg før han forsvinner.

Nils Arne Eggen har en viss forståelse for Rushfeldts valg. Fordi han ikke tror pengene har vært den sterkeste drivkraften.

- Sigurd er en liten filosof. Jeg tror dette handler om litt eventyrlyst, samt at han kanskje føler at han ikke kan oppnå så mye mer i Rosenborg. Han har vært toppscorer i Tippeligaen to år på rad, og spilt Champions League, sier Eggen.

<B>SPILTE SAMMEN: Sigurd Rushfeldt og Harald Brattbakk jubler sammen etter å ha scoret 25 og 23 mål for Rosenborg i 1997.