Eliteserien 2019

RBK-jakt på fire norske profiler

Dagbladet erfarer: Her er spillerne Rosenborg snuser på i jakten på Champions League. André Hansen (29) kan forsvinne til Premier League.

RBK-AKTUELL: Jo Inge Berget har vært i New York City FC det siste året. Nå ønsker han seg tilbake til Skandinavia. Ender han opp i Rosenborg? Foto: NTB scanpix
RBK-AKTUELL: Jo Inge Berget har vært i New York City FC det siste året. Nå ønsker han seg tilbake til Skandinavia. Ender han opp i Rosenborg? Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Dagbladets opplysninger er dette noen av navnene som står på blokka i Trondheim: Jo Inge Berget (28), Mats Møller Dæhli (23), Martin Linnes (27) og Gustav Valsvik (25).

- Vi sier aldri noe om spillerlogistikken vår, svarer sportslig leder, Stig Inge Bjørnebye.

Men utskiftninger vil komme i førsteelleveren. Og på Lerkendal jobbes det nå på høytrykk.

Champions League

Den viktigste brikken falt på plass da Eirik Horneland ble klar som hovedtrener 3. januar. Han går inn i tospann med assistent Karl Oskar Emberland.

I SØKELYSET: St. Pauli-spiller Mats Møller Dæhli. Foto: NTB scanpix
I SØKELYSET: St. Pauli-spiller Mats Møller Dæhli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mannen som sitter på toppen av Rosenborg-hierarkiet – styreleder Ivar Koteng – etterlater ingen tvil om hva prosessen skal lede til: Først skal laget ha klar framgang i spillet. Så skal klubben inn i Champions League.

Sammen med trenerteamet vil Bjørnebye bruke de neste ukene til å sette sammen en tropp. Ifølge Dagbladets opplysninger vil klubben ha spillere som kan forsterke laget fra første dag. Flere landslagsspillere er i søkelyset. Og i dette bildet kommer Berget, Møller Dæhli, Linnes og Valsvik inn.

Usikkerhet

Samtidig er det stor usikkerhet rundt keeper André Hansen, lagets viktigste bidragsyter forrige sesong. Hansen kan forsvinne til Premier League allerede i januar.

- Vi kommenterer ikke spillerlogistikken av flere årsaker. Det forstyrrer prosesser og troppen – og kan skape støy. Vi har en ganske ryddig politikk om ikke å informere før noe er klart, forteller Bjørnebye.

- Hva kan du si om Hansen?

- Det svarte jeg nettopp på. Det beste er å ikke kommentere spekulasjoner.

Store ambisjoner

Etter det Dagbladet forstår skal undersøkelsene rundt Møller Dæhli og Linnes ikke ha ført til noe konkret ennå. Midtbanespilleren og backen spiller i henholdsvis St. Pauli (Tyskland) og Galatasaray (Tyrkia).

I SØKELYSET: Galatasaray-spiller Martin Linnes. Foto: NTB scanpix
I SØKELYSET: Galatasaray-spiller Martin Linnes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men at Rosenborg snuser på slike spillere, viser et høyt ambisjonsnivå. Trolig må klubben tilby lønninger på mellom seks og ni millioner kroner hvis overgang skal være aktuelt.

Slike beløp vil være mulig hvis Hansen for eksempel blir solgt for rundt hundre millioner kroner. Dette er «småpenger» i Premier League. Sisteskansen, som har takket nei til landslaget, viste i Europa League forrige sesong at han har et internasjonalt nivå inne.

Nær overgang

Midtstopper Gustav Valsvik skal nærme seg en overgang, slik Dagbladet forstår det. Han spiller i tyske Eintracht Braunschweig og er 196 centimeter høy. Tidligere har han vært i Sogndal og Strømsgodset.

Jo Inge Berget har vært i New York City FC i ett år, men skal nå ønske seg tilbake til Skandinavia. Malmö har vært nevnt. Også Rosenborg er ute med fiskekroken, slik Dagbladet forstår det. Og Lerkendal skal være et høyaktuelt alternativ.

I SØKELYSET: Eintracht Braunschweig-spiller Gustav Valsvik. Foto: NTB scanpix
I SØKELYSET: Eintracht Braunschweig-spiller Gustav Valsvik. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spørsmålet nå er hvilke spillertyper Horneland ønsker inn. Og det begynner å haste. Rosenborg sesongdebuterer borte mot Bodø/Glimt 31. mars.

Spøker for Bendtner

I møter med media har den tidligere Haugesund-treneren vært klar på hvordan han vil at Rosenborg skal spille.

- Stor løpskraft, stor angrepsvilje, stor grad av gjenvinning og masse aktivitet på motstanderens halvdel, erklærer han.

Med tanke på en slik filosofi spøker det for framtida til Nicklas Bendtner. Dansken har i mange tilfeller representert «gåfotball». Og nå soner han en voldsdom med fotlenke.

Heller ikke spisskollega Alexander Søderlund hadde en kanonsesong i fjor med åtte scoringer. Han er tidligere blitt koblet til Brann og Vålerenga.

Dette kan bety stor sirkulasjon på Lerkendal denne vinteren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer