RBK jakter på svensk VM-spiller

Rosenborg jakter på den svenske VM-spilleren Magnus Svensson. Neste års Rosenborg-trener Åge Hareide ønsker seg svensken, som er skjøvet ut i kulda i danske Brøndby.

- Magnus er en god fotballspiller, og alle gode fotballspillere er interessante for Rosenborg. Jeg kunne tenke meg Magnus Svensson i Rosenborg, innrømmer Hareide.

Det er ingen hemmelighet at Hareide har sansen for den lille, løps-terke svensken med fortid i Viking. 33-åringen ble kåret til årets spiller i Norge i 1999, før Hareide hentet ham til Brøndby.

Svensson var på banen i samtlige av Sveriges fire VM-kamper nylig, og startet tre av dem.

Bosman-spiller

Nå har den tidligere stjernespilleren Michael Laudrup overtatt treneransvaret for de danske seriemesterne, og Laudrup har ikke Svensson med i klubbens framtidsplaner. Midtbanespilleren er skjøvet helt ut i kulda, og er ikke engang med i Laudrups 23-mannstropp. Kontrakten hans går ut ved årsskiftet. Dermed kan han skrive kontrakt med trønderne nå, og slutte seg til laget 1. januar når Hareide overtar treneransvaret etter Nils Arne Eggen, hvis ikke Eggen velger å hente ham allerede nå for en billig penge.

- Jeg var faktisk ikke klar over situasjonen hans i Brøndby, derfor kom dette litt brått på. Men jeg vet at han har et halvt år igjen av kontrakten, sier Hareide, som understreker at det er Eggen som fortsatt er Rosenborg-trener, og at han ikke vil blande seg inn i opplegget denne sesongen.

Hareide har heller ikke rukket å ta opp saken med sportsdirektør Rune Bratseth, men det akter han å gjøre med det første.

- Jeg må snakke med Bratseth og høre hvilket behov Rosenborg har for nye spillere, sier han.

Svensken er etter Hareides mening en spiller som passer glimrende inn i Rosenborg-systemet.

- Ja, Magnus Svensson vil passe fint inn i Rosenborg. Han har riktignok høy alder, men har likevel en sterk motor. Jeg er ikke i tvil om at han vil bidra i Rosenborg, sier Hareide, som beskriver Magnus Svensson på følgende måte:

- Han er en sterk ballvinner, først og fremst. I tillegg har han en enorm løpskapasitet. Helt på høyde med Roar Strand.

Lytter på treneren

Rosenborg var ute etter Svensson da han spilte for Viking, og Bratseth sier til Dagbladet at 33-åringen fortsatt er interessant.

- Det viktigste er at treneren ønsker spilleren, og Magnus Svensson er en spiller som kjenner norsk fotball. Så han er aktuell hvis Åge mener det, sier Bratseth.

PÅ VEI TIL NORGE? Den svenske VM-spilleren Magnus Svensson er blitt vraket i danske Brøndby. Nå er det muligheter for at det blir gjensyn med gamletreneren Åge Hareide.