SÅ IKKE EGEN SCORING: Men Simen Wangberg har akkurat knust Magnus Hjulstad i lufta på en corner og gitt Rosenborg 2-0.
Foto: Ned Alley / Scanpix
SÅ IKKE EGEN SCORING: Men Simen Wangberg har akkurat knust Magnus Hjulstad i lufta på en corner og gitt Rosenborg 2-0. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

RBK-Jonas tror på seriegull igjen

Scoret to og kjenner lukta av noe stort.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Sarpsborg 08 4-0:

I øsende regnvær sørget et ungt Rosenborg-lag for at de regjerende seriemesterne har kontakt med toppen av tabellen etter 4-0 over Sarpsborg 08 i kveld.

De blå fra Sarpsborg var til slutt ganske sjanseløse mot trønderne som tok ledelsen gjennom unggutten Jonas Svenssons første Tippeliga-mål etter 11 minutter. Samme mann satte sitt andre for kvelden litt senere da han punkterete kampen på aller vakreste vis.

Tror på gull
Med utsiden av høyrefoten skrudde Svensson ballen i lengste kryss. Derfra og ut ble det enveiskjøring for hjemmelaget. Og nå har Svensson tro på at gullet forblir i Trondheim.

- Selvfølgelig har jeg troa på gull, det hadde vært helt fantastisk, sier Svensson til TV 2 etter  kampen.

Han var naturlig nok godt fornøyd med å score sine to første Tippeliga-mål, og ga seg selv «godkjent» etter kampen.

- Vålerenga bedre
Godkjent var derimot ikke stempelet Sarpsborg-trener Roar Johansen plukket fram.

- Vi fikk en leksjon i effektiv fotball her i dag. Vi utnytter ikke de mulighetene vi får, og da blir vi straffet også, sier Johansen til TV 2.

Han er imidlertid ikke like trygg på at gullet havner i Trondheim når status skal gjøres opp.

- Jeg syns vi henger bra med i banespillet, og dette er ikke den beste Rosenborg-utgaven jeg har sett. Jeg syns vi sleit mer med å holde følge med Vålerenga spillemessig, selv om det ble flere mål her, sier Johansen.