RBK-jubelen døde

Det første RBK-spillerne fikk beskjed om etter jubelkampen i Beograd var at Åge Hareide slutter som trener. Da ble det stille i garderoben.

BEOGRAD (Dagbladet): - Det ødela litt av stemningen, sier Rune Bratseth. - Det var jo ikke akkurat det gutta hadde ønsket.

For forsvarskjempen Erik Hoftun kommer ikke Åge Hareides ærlige landslagsdrøm som noen stor overraskelse. Han har lenge skjønt at alt ikke var som det skulle være mellom lederne og treneren på Lerkendal.

- Det er greit at det kom først nå, sier RBK-kapteinen til Dagbladet.

- Hadde det kommet før ville det blitt for mye styr og ødelagt oppkjøringa til denne kampen. Og det ble stille her da Rune (Bratseth) fortalte oss det - det var jo ikke det vi hadde ventet.

- Likevel skal det ikke få ødelegge den gode følelsen over det vi har oppnådd.

Erik Hoftun sa de siste ordene i RBK-garderoben før laget gikk på banen. Han spurte spillerne om hva de ønsket mest av alt. Hødd i Abrahallen eller Roma på Olympiastadion. Og at det var opp til spillerne å velge.

- I et par setninger fortalte Erik oss hva denne kampen, og vinteren som kommer, handlet om, sier Harald Brattbakk.

Han som gjorde det fotballvanskeligste lett da han scoret på Rosenborgs første sjanse fem minutter ut i andre omgang, var en av dem som virkelig prøvde å holde stemningen oppe etter kampen. Uten å klare det helt. For RBK-garderoben var ikke i nærheten av å stråle av den lykken vi har sett de gangene laget har kvalifisert seg til Champions League. Sjøl om de var i UEFA-cupens 3. runde.

- Det blir litt annerledes når du vinner viktige kamper i august, sier Brattbakk.