Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK jublet for Juventus-tap

Med mindre Manchester United dummer seg ut serieinnspurten i England, så er Rosenborg direkte inne i gruppespillet i høstens Mesterliga. - Meget bra å slippe kvalifisering. Det var såvidt båten bar mot Brügge i fjor, sier RBK-trener Ola By Rise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde Juventus kommet til finalen - og vunnet - ville følgende skjedd:

Juventus hadde kvalifisert seg til Mesterligaen som tittelforsvarer. Men Italia ville også fått med de to beste lagene i serien med i neste Mesterliga. Juventus ender ikke blant disse. Juventus ville dermed økt Italias kvote til tre - og tatt fra RBK den siste plassen.

- Når Juventus er ute av verden, ser det veldig greit ut, sier By Rise.

Reglene er slik:

* 32 lag starter gruppespillet i Mesterligaen til høsten.

* 16 av lagene er direkte kvalifisert - basert på UEFA-rankingen.

* Tsjekkia lå foran Norge, og ble den siste nasjonen som fikk ett lag direkte kvalifisert. Det samme fikk Portugal og Hellas.

* Italia, Spania, Frankrike, Nederland, Tyskland og England fikk to lag hver.

* Den siste plassen var forbeholdt tittelforsvareren - eller neste nasjon på lista: Norge.

Ødelegge

Nå blir tittelforsvareren Bayern München eller Manchester United - som begge mer eller mindre garantert kvalifiserer seg gjennom å bli nummer en eller to i den hjemlige serien. Dermed frigjøres den 16. og siste plassen.

Bare en stygg glipp av United i serien kan ødelegge:

United må ende som nummer tre eller svakere - og samtidig vinne Mesterligaen. Da går de to beste lagene i England til Mesterligaen, pluss tittelforsvarer United. Og RBK må likevel spille kvalifisering.

- Det er ikke udelt heldig, rent sportslig, å hoppe rett inn i Mesterligaen. På den annen side: Jeg vil mye heller være sikret alle Mesterligakampene, framfor å risikere å få bare to kvalifiseringskamper, sier By Rise.