Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-junior danket ut talenter fra europeiske storlag

- Jeg var i sjokk, sier Bakenga.

KJEMPETALENT: Mushaga Bakenga har såvidt fått smake på tippeliganivået, og storspillet i turneringen i Italia forrige uke vitner om at Rosenborg kan ha mye å glede seg til. Her får han det synlige beviset på at han ble kåret til den beste spilleren i Sardinia Trophy Cup. Foto: rbk.no
KJEMPETALENT: Mushaga Bakenga har såvidt fått smake på tippeliganivået, og storspillet i turneringen i Italia forrige uke vitner om at Rosenborg kan ha mye å glede seg til. Her får han det synlige beviset på at han ble kåret til den beste spilleren i Sardinia Trophy Cup. Foto: rbk.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var umulig å ikke legge merke til Mushaga Bakenga da han entret tippeligascenen forrige sesong.

Erik Hamrén kastet 17-åringen til ulvene da Rosenborg jaget målet som ville gi gullfest på Lerkendal, og den unge spissen gjorde det meste riktig.

Helt til han skulle skyte.

De forspilte sjansene i den kampen til tross, Bakenga har markert seg som et kjempetalent og ble hentet opp i Rosenborgs A-stall for en måned siden.

Scoret fem mål
Forrige uke spilte var han imidlertid med juniorlaget til Italia for å spille Sardinia Trophy Cup. Og i selskap med framtidshåpene til et par av de største klubbene i Europa var det en trønder som markerte seg aller mest:

Ëtter finalekampen mellom Roma og Slavia Praha fikk Mushaga Bakenga prisen som turneringens beste spiller, skriver rbk.no.

17-åringen legger ikke skjul på at utmerkelsen henger høyt for ham.

- Det var utrolig stort og ikke noe jeg forventet i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

Rosenborg møtte Atalanta, Bayer Leverkusen, Juventus, Marseille, Olbia og Shaktar Donetsk, og Bakenga nettet fem ganger på de seks kampene.

RBK-juniorene tapte 1-2 mot Juventus i første utslagskamp og måtte dermed ta til takke med B-finale, der Shaktar ble for sterke og vant 2-1.

- Kom som et sjokk
For Bakenga ble det uansett en strålende turnering.

- For min egen del gikk det veldig bra. Det startet litt dårlig, jeg ble syk den første natta og kastet opp, men tok meg sammen og ble klar til kamp. Derfra pekte formkurven bare oppover. Jeg følte jeg lyktes med det meste.

- Og hva lyktes du med?

- Det å ha roen, ta ansvar ute på banen og ikke minst å sette ballen i mål, sier han.

Han insisterer likevel på at nyheten om prisen for turneringens beste spiller kom totalt uventet.

- Jeg og flere av gutta som droppet å se finalen mellom Roma og Slavia Praha, og spilte tennis eller slappet av på hotellet i stedet. Men så kom det plutselig en telefon om at vi måtte komme fordi en på laget skulle motta en pris. Vi rakk dit i tide til kampslutt, og først da ble jeg ropt opp. Trenerne hadde ikke sagt noe. Jeg var i sjokk.

- En liten mistanke fikk du vel da du fikk høre at en av dere skulle få pris?

- Lagkameratene ropte navnet mitt, men jeg trodde det kanskje skulle være prisen som toppscorer (havnet ett mål bak en Roma-spiller, journ.anm.). Jeg prøvde å ikke tenke på det så jeg ikke skulle bli skuffet om jeg ikke fikk, sier Bakenga.

Viste seg fram i Chelsea
For ham var hovedpoenget med turneringen å få kamptrening og komme i form, for utover sesongen er det stor sannsynlighet for at han får prøve seg i Tippeligaen igjen. Ikke minst med tanke på at Erik Hamrén har gitt unggutter som Gjermund Åsen og Markus Henriksen mye tillit i de første kampene.

- At de får starte kamper gir ekstra motivasjon. Med tanke på hvem jeg konkurrerer mot er målet mitt i år å få noen innhopp i ny og ny, og spille mest mulig i cupen.

- Og det første tippeligamålet?

- Det kjæm når det kjæm, svarer Bakenga.

Som 14-åring var han for øvrig i Chelsea og viste seg fram, og trente med både guttelaget, juniorlaget og reservene.

Bakenga er hemmelighetsfull på spørsmål om hva som har skjedd i den saken siden, men han sier oppholdet var vellykket.

- Følger de deg fortsatt?

- Jeg vil helst ikke snakke om det. Men jeg angrer ikke på valget jeg tok, sier Bakenga om at han valgte Rosenborg og i forrige måned skrev under proffkontrakt med trønderne.

MÅLSCORER: Bakenga spilte mest for Rosenborg rekruttlag i 2. divisjon i fjor, der han scoret jevnt og trutt. Her feirer han mål i NM-finalen for junior mot Stabæk i 2009.  Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
MÅLSCORER: Bakenga spilte mest for Rosenborg rekruttlag i 2. divisjon i fjor, der han scoret jevnt og trutt. Her feirer han mål i NM-finalen for junior mot Stabæk i 2009. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!